''Mentaal echt zwaar, maar ik heb heel veel in mijzelf geïnvesteerd''

''Mentaal echt zwaar, maar ik heb heel veel in mijzelf geïnvesteerd''

Voor Tyrell Malacia zit het seizoen er nog niet op, de verdediger is geselecteerd voor het EK, waar hij maandag om 18:00 met Jong Oranje aantreedt tegen Jong Frankrijk. Voor de camera van RTV Rijnmond kijkt Malacia nog een keer terug op het afgelopen seizoen van Feyenoord. “Als je vijfde wordt kan je natuurlijk niet spreken van een goed seizoen.”

“Maar in de play-offs was dit het meeste wat we nog konden behalen en dat hebben we gedaan. Maar ik kan niet zeggen dat ik heel erg tevreden ben”, aldus Malacia, die tijdens het seizoen ook nog te maken kreeg met blessureleed. “Het was daardoor een lang jaar. Ik zou er zes maanden uit liggen maar was na vier alweer terug. Daarna heb ik bijna alles gespeeld. Maar in die periode heb ik veel geleerd. Hoe ik moet omgaan met zo’n grote blessure. Snel schakelen en volwassen zijn om weer topfit te worden. Het was mentaal echt zwaar, maar ik heb heel veel in mijzelf geïnvesteerd. Fysiek en qua beelden bekijken van mijzelf.”

Uiteindelijk eindigde Malacia het seizoen, vanwege een blessure bij Lutsharel Geertruida, als rechtsback. “Het was uit nood en de makkelijkste oplossing voor de trainer. Als ik de club en het team er mee kan helpen, tuurlijk. Het is wel dat ik verdedigend anders moet staan maar verder maakt het niet echt een verschil.”

Lees meer over
Tyrell Malacia Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties