Twijfels over Danilo: "Dessers had dat bijvoorbeeld wel"

Twijfels over Danilo: "Dessers had dat bijvoorbeeld wel"

Feyenoord slaagde er zaterdagavond niet in om de gesloten defensie van sc Heerenveen open te breken. De complimenten gingen daarbij uit naar de ploeg van Kees van Wonderen, maar volgens analist Thomas Verhaar kwam ook de voorhoede van de Rotterdammers niet goed voor de dag.

"Ik denk dat Feyenoord wel de kwaliteiten in huis heeft om erdoorheen te kunnen voetballen", begon Verhaar in FC Rijnmond. "Ik vond Dilrosun best wel aardig spelen, maar die andere drie voorin - Szymanski, Danilo en Wålemark - niet. Dan kom je gewoon te kort tegen een ploeg als Heerenveen, die de ruimtes heel klein maakt."

Vooral over Danilo was de oud-aanvaller niet erg enthousiast. "Hij stopte er veel energie in, maar uiteindelijk komt het er net te weinig uit. Ik vraag me af hoe graag hij wil scoren. Er zijn een paar momentjes dat hij er net niet is om de goal te maken. Bij Bas Dost bij FC Utrecht weet je: die is er altijd als de bal ergens tussen valt, die ruikt zijn kans om te scoren. Ik denk dat dat echt een kwaliteit is."

De vraag is of Danilo ook over die kwaliteit beschikt. "Je ziet dat hij superhard werkt, vooral als hij de bal niet heeft, en dat hij ook echt bereid is om overal op tijd te komen. Maar net even dat stukje schijt hebben, dat je op een gegeven moment denkt: ik doe even iets wat we niet hebben afgesproken, want daardoor maak ik die goal wel. Dat mis ik wel een beetje bij hem. Dessers had dat bijvoorbeeld wel."

Lees meer over
Danilo Pereira da Silva
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties