Pressie Feyenoord onder de loep: "Ze kregen simpelweg de kans niet"

Pressie Feyenoord onder de loep: "Ze kregen simpelweg de kans niet"

Waar Feyenoord er in het openingsduel tegen Vitesse nog vijf maakte, had het tegen sc Heerenveen veel meer moeite om tot doelpunten te komen. Dat had deels te maken door de verdedigende organisatie van de Friese bezoekers, maar analist Arnold Bruggink viel nog iets anders op.

"Ik vind dat Heerenveen echt een uitstekende analyse heeft gemaakt van Feyenoord", zo begon Bruggink bij ESPN-programma Dit Was Het Weekend. "Feyenoord verovert over het algemeen heel veel ballen in het laatste gedeelte van het veld. Tegen Vitesse telden ze 18 balveroveringen in de laatste 40 meter. Daar kwamen 5 schoten uit voort."

Zaterdag lukte het Feyenoord echter slechts 8 keer om daar de bal te veroveren. "Omdat Heerenveen ze simpelweg de kans niet gaf", liet Bruggink aan de hand van wedstrijdbeelden zien. "Vaak konden ze het middenveld inspelen, maar Feyenoord wil dat als geen ander. Dan speel je 'm lang en verlies je 'm daar maar. Dat is veel minder erg als je de oplossing niet meer ziet."

Frivool
Hoewel de 2-5 tegen Vitesse en de 0-0 tegen Heerenveen op papier compleet verschillende uitslagen zijn, vond Kenneth Perez de wedstrijden niet veel van elkaar verschillen. De frivoliteit tegen Vitesse zag hij ook in De Kuip weer terug. "Het swingt wel. Het was zo'n wedstrijd: net wel of net niet. Nu tref je toevallig een keeper die alles eruit houdt", aldus Perez, die zich dus geen zorgen maakt over de komende duels van Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties