Trauner wint ruim met Oostenrijk; Szymanski verliest

Trauner wint ruim met Oostenrijk; Szymanski verliest

Naast Lutsharel Geertruida kwamen er vrijdagavond nog drie Feyenoorders in actie. Sebastian Szymanski, Gernot Trauner en Dermane Karim zijn ongeschonden uit de strijd gekomen en hebben wisselende resultaten geboekt.

Szymanski startte in de basis van Polen in de wedstrijd tegen Tsjechië, die plaatsvond in de Fortuna Arena in Praag. Hoewel hij hard had gewerkt, wist Polen de wedstrijd niet in hun voordeel te beslissen en verloor met 3-1. De kwalificatie voor het EK van 2024 begon daardoor teleurstellend. Szymanski werd in de tweede helft vervangen door Nicola Zalewski.

Trauner startte ook in de basis voor Oostenrijk in de wedstrijd tegen Azerbeidzjan en deed goede zaken in strijd om een ticket voor het EK 2024 in Duitsland. De wedstrijd werd gespeeld in de Raiffeisen Arena in Linz. Oostenrijk wist het duel met 4-1 te winnen en Trauner speelde iets meer dan zeventig minuten mee. De 37-jarige Andreas Ulmer was zijn vervanger.

Dermane Karim had de eer om in de basis te starten voor Togo in de wedstrijd tegen Burkina Faso in de strijd om een plek in de Africa Cup. Helaas verloor Togo de wedstrijd met 1-0. De 19-jarige middenvelder uit Feyenoord Onder 21 speelde echter een prima wedstrijd en werd vlak voor tijd door de bondscoach naar de kant gehaald.

Programma zaterdag
Vier Feyenoord-spelers zullen vanavond in actie komen voor hun nationale teams. Orkun Kökcü zal het met Turkije opnemen tegen Armenië in de EK-kwalificatiewedstrijd om 18:00 uur. Marcus Pedersen zal met Noorwegen afreizen naar Spanje voor een EK-kwalificatiewedstrijd die ook om 18:00 uur begint.

Quilindschy Hartman speelt met Jong Oranje om 18:00 uur een oefenwedstrijd tegen Jong Noorwegen. De linksback van Feyenoord behoort voor het eerst tot de selectie en kan zijn officiële debuut gaan maken. Het duel is live te volgen op YouTube. En tot slot speelt Marcos Lopez om 20:45 uur een oefenwedstrijd met Peru tegen Duitsland.

Lees meer over
Gernot Trauner Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties