Geertruida raakt geblesseerd bij Oranje: ''Ziet er slecht uit''

Geertruida raakt geblesseerd bij Oranje: ''Ziet er slecht uit''

Lutsharel Geertruida heeft tijdens de uitwedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Frankrijk een blessure opgelopen. In de tweede helft van de wedstrijd moest Geertruida vervangen worden door Tyrell Malacia. Het is nog onbekend hoe lang de blessure van Geertruida hem aan de kant zal houden.

Geertruida raakte in de tweede helft geblesseerd en greep direct naar zijn hamstring. Op dat moment was er geen tegenstander in de buurt. Het is een zware tegenvaller voor zowel Feyenoord als het Nederlands Elftal, aangezien de verdediger dit seizoen een belangrijke rol speelt bij de Rotterdammers en een prima wedstrijd speelde in Parijs.

Bondscoach Ronald Koeman reageerde na afloop van de wedstrijd teleurgesteld op de blessure van verdediger: "De blessure van Lutsharel Geertruida ziet er slecht uit, het lijkt erop dat het zijn hamstring is." Het lijkt er op dat Feyenoord de komende weken het moet doen zonder Geertruida. Al moet er nog nader onderzoek worden gedaan.

Geertruida raakt geblesseerd bij Oranje: ''Ziet er slecht uit''
Lutsharel Geertruida ging er opeens bij zitten en moest daarna gewisseld worden.

Oranje speelde naïef
Koeman is zichtbaar teleurgesteld in zijn spelers. De bondscoach zag zijn ploeg met 4-0 onderuit gaan tegen Frankrijk. "We maken fouten op plekken in het veld waar geen fouten mogen worden gemaakt. Dat was de oorzaak van het feit dat we al snel een verloren wedstrijd speelden. Verliezen van Frankrijk kan, maar het verschil was te groot. Dat had ik niet verwacht."

"We verliezen de bal op 20 meter voor ons eigen doel", vervolgt de bondscoach zijn analyse. "Dat is door een tegenstander met heel veel kwaliteit afgestraft. We waren naïef. Het was vervelend dat veel spelers door een virus afvielen, maar dat staat hier los van. We hebben het absoluut niet goed gedaan. Ik verwijt niet alleen de jonge spelers, maar ook van de ouderen had ik meer verwacht."

Na het weekend moet het beter. ''Als je hier 2-1 verliest hou je toch een beter gevoel over aan zo'n wedstrijd, maar ik verwacht een goede reactie maandag tegen Gibraltar. De spelers zullen dat ook wel weten. We moeten hier niet te lang bij stilstaan, want maandag moeten we er weer staan. Ik denk dat dit alleen maar positief kan uitwerken. Iedereen weet nu weer waar we staan, zeker als niet iedereen beschikbaar is.''

Lees meer over
Oranje Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties