Horroravond voor Oranje en Feyenoord tegen Frankrijk

Horroravond voor Oranje en Feyenoord tegen Frankrijk

Het Nederlands Elftal heeft de uitwedstrijd tegen Frankrijk niet weten te winnen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman begon belabberd aan het EK-kwalificatieduel in Parijs. Oranje keek na twintig minuten spelen tegen een 3-0 achterstand aan en uiteindelijk werd er met 4-0 verloren.

Lutsharel Geertruida kan terugkijken op een prima debuut voor het Nederlands Elftal. Koeman besloot na overleg met aanvoerder Virgil van Dijk dat de Feyenoorder als centrale verdediger moest starten, waardoor Jurrien Timber de rechtsbackpositie op zich nam en Kylian Mbappé moest zien af te stoppen.

Na een half uur draaide Koeman het alweer om. Geertruida werd de rechtsback tegen Frankrijk en Timber ging centraal spelen. De verdediger had een aantal prima acties tegen Mbappé, maar maakte ook een aantal overtredingen om de stervoetballer af te stoppen, wat hem een gele kaart opleverde.

Blessure Geertruida
Geertruida raakte geblesseerd aan zijn hamstring en moest uiteindelijk gewisseld worden voor oud-Feyenoorder Tyrell Malacia. Het is heel slecht nieuws voor Feyenoord, want Geertruida lijkt hierdoor enkele weken te moeten toekijken. De ernst van de blessure zal in de komende dagen moeten blijken, maar het zag er op het eerste oog niet goed uit.

Mats Wieffer kwam niet in actie voor het Nederlands Elftal. Koeman gaf vooraf aan dat de middenvelder van Feyenoord een serieuze optie was om Frenkie de Jong te vervangen, maar Wieffer was niet fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen. De Tukker liep een groot deel van de wedstrijd warm, maar kwam uiteindelijk niet binnen de lijnen.

Scoreverloop
2' | 1-0 | Griezmann
7' | 2-0 | Upamecano
20' | 3-0 | Mbappé
88' | 4-0 | Mbappé

Opstellingen
Frankrijk: Maignan, Koundé, Upamecano, Konaté, Hernández, Tchouaméni, Rabiot, Griezmann, Coman, Muani, Mbappé.
Oranje: Cillessen; Timber; Geertruida, Van Dijk, Aké; De Roon, Wijnaldum, Taylor; Berghuis, Memphis, Simons.

Wissels
Oranje: Wieffer, Weghorst, Scherpen, Malen, Malacia, Klaassen, Gravenberch, Flekken, De Vrij, Brobbey, Blind.
Frankrijk: Samba, Thuram, Veretout, Todibo, Thuram, Areola, Diaby, Pavard, Camavinga, Disasi, ofana, Giroud.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties