"Trauner vond ik er zeker in de eerste helft een hoofdrol in spelen"

"Trauner vond ik er zeker in de eerste helft een hoofdrol in spelen"

Het spel bij Feyenoord was zondagmiddag eigenlijk niet om aan te zien, maar toch gaan de drie punten mee naar Rotterdam. Het elftal van Arne Slot slaagde er niet in om succesvolle acties te maken en had een balbezit van slechts 46%. Over goede data kan de trainer van Feyenoord ook niet spreken, want eigenlijk mislukte alles in Alkmaar. Toch is het belangrijkste dat de overwinning over de streep is getrokken.

"Zeker omdat je weet wat voor historie hij heeft als het gaat om blessures", begint Dennis Kranenburg in Podcast Feyenoord over het moment dat iedereen aangreep, namelijk de nieuwe blessure voor Justin Bijlow. "Als je dan ziet wat er eigenlijk gebeurt en hij gelijk gaat zitten. Je ziet hem gelijk naar zijn been kijken. Dan gaat hij op de grond zitten en komt natuurlijk alle frustratie van de vorige keren er ook bij. Ik begrijp heel goed dat, als je zoveel wedstrijden hebt moeten missen, er tranen bij komen kijken."

Dennis van Eersel dacht eerst bij het zien van de beelden dat het wel eens een zware blessure zou zijn, maar toch klinkt er hoop vanuit de medische staf. "Bij Feyenoord spreken ze over een aantal weken. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om een zweepslag in zijn kuit, daar staat twee tot zes weken voor. Zeker geen einde seizoen, daar gaan ze op dit moment niet vanuit. De eerste voortekenen zijn nog relatief gunstig."

Op karakter
Vervolgens gaan de heren van de lokale omroep verder over de wedstrijd zelf. De clubwatchers zijn het eens met Arne Slot dat de wedstrijd niet goed was, maar het ook fijn is dat op deze manier gewonnen kan worden. "Ook gewoon eens een keer een hele lelijke wedstrijd spelen en die over de streep trekken. Ik denk dat het heel erg lekker is om ook eens een keer een wedstrijd te spelen waar je niet de credits krijgt, maar wel op karakter de wedstrijd over de streep trekt."

Van Eersel benadrukt dat het niet de eerste mindere wedstrijd is. "Feyenoord heeft dit seizoen wel vaker mindere wedstrijden gespeeld, alleen in tegenstelling tot bijvoorbeeld vorig jaar liep Feyenoord nu dan meteen tegen puntenverlies aan. Vooral aan het begin van dit seizoen was dat. Zeker buiten een fase in de eerste helft stond Feyenoord ook in de tweede helft wel goed. Ze stonden de hele tijd onder druk, maar als je gaat kijken wat voor kansen het heeft opgeleverd, is dat eigenlijk niets."

Opstelling
Slot koos vandaag voor de bekende 'Champions League opstelling', waarbij Calvin Stengs begon als rechtsbuiten en Ramiz Zerrouki aan de aftrap stond op het middenveld. Van Eersel denkt niet dat dit nu de nieuwe opstelling gaat worden. "In Madrid had Feyenoord ook het bovenliggende spel en kregen ze het middenveld flink in handen. Dat was vandaag gewoon niet het geval. Neem alleen al de Zerrouki in Madrid en de Zerrouki van deze wedstrijd. Ik vond hem slordig, veel balverlies bij hem. Hij was steeds in duels net een beetje te laat. Bij Timber, die normaal vaak de boventoon voert, denk ik dat Clasie meer onderlinge duels heeft gewonnen."

Kranenburg is van mening dat de Rotterdammers er zelf voor hebben gezorgd dat ze niet goed in de wedstrijd kwamen. "Feyenoord had zoveel balverlies in de eigen opbouw. Trauner vond ik er zeker in de eerste helft een hoofdrol in spelen. Heel veel van die foute inspeelpasses met risicoballetjes waarvan je denkt 'dat zijn we helemaal niet van hem gewend'. Op zo'n moment in de wedstrijd kom je er dan ook niet lekker in."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties