Trauner: "Volgende week kunnen we ons weer verder voorbereiden"

Feyenoord verloor zaterdagmiddag na 120 minuten voetballen met 1-2 van FSV Mainz, de nummer zestien van de Duitse Bundesliga. De Rotterdammers creëerden opvallend weinig serieuze kansen en hadden moeite met het fysieke spel. Naast trainer Arne Slot ziet ook Gernot Trauner positieve dingen na een week trainen in Marbella.

"Ik denk dat het een goede test was, al helemaal op fysiek gebied", blikt Trauner tegenover RTV Rijnmond terug op de verloren oefenwedstrijd. "We wisten dat Duitse teams fysiek altijd erg sterk zijn, dus we waren niet verrast. Maar we zagen ook dat als we niet 100% geven in de duels, het erg moeilijk wordt. We gaven ze mogelijkheden om te scoren, maar wij hebben ook onze eigen kansen gecreëerd. Het is een goede wedstrijd om van te leren in de komende week. We moeten nog een stap maken om competitief te blijven in de competitie en Europa."

De aanvoerder van Feyenoord kijkt niet alleen naar het resultaat tegen FSV Mainz, maar vooral naar de goede trainingsweek in Marbella. "Volgens mij is het ook goed dat niet alles perfect gaat, dus het was een soort eye opener met nog één week te gaan tot de competitie. Het was nodig en volgende week kunnen we ons weer verder voorbereiden. Het was een goede week, waarin we intensieve sessies hebben gehad. We hadden goede faciliteiten en uiteindelijk mogen we blij zijn met deze week, los van het resultaat van zaterdag."

Belangrijke fase
Nu deze week is afgelopen staat de tweede seizoenshelft voor de deur. Hierin speelt Feyenoord nog altijd op drie fronten mee. "We gaan nu een hele belangrijke fase tegemoet. We willen klaar zijn om de juiste tegenstand te bieden in Europa en in de Eredivisie. Natuurlijk staan we tien punten achter op PSV, maar we moeten gewoon op onszelf focussen. Als er een kans komt om te concurreren met PSV, dan doen we dat direct. We hebben het alleen niet in onze eigen handen. We moeten eerst focussen op de tweede plek, want AZ en FC Twente staan vlak achter ons."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties