Slot ziet voldoende positieve punten: ''Dat is na een week trainen geen ramp''

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen FSV Mainz met 2-1 verloren. De Rotterdammers waren volgens trainer Arne Slot goed aan de bal, alleen werden er onvoldoende grote kansen gecreëerd om het verschil te maken. Daarnaast speelde Feyenoord met onvoldoende intensiteit om het de Duitse club echt lastig te maken in Marbella.

"Ik vond het een waardevol oefenduel, omdat zij zeer goed en agressief speelden'', begint Slot zijn verhaal in gesprek met RTV Rijnmond. ''Wij daarentegen hebben ook wel aan de bal prima gespeeld, maar die laatste paar procent die zij wel in de duels legden, vond ik dat dat bij ons ontbrak. Dat is na een week trainen geen ramp. Het is misschien wel lekker om te zien dat een tegenstander dat naar de wedstrijd toebracht, en dan weten wij in ieder geval waar wij nog een week aan moeten werken en wat er volgende week nog beter moet. Ik heb een aantal goede dingen gezien, maar ik vond het grote verschil de intensiteit waarmee wij speelden en zij speelden."

Het duel tussen Feyenoord en FSV Mainz was niet altijd even vriendelijk. Tijdens de eerste helft waren er een aantal opstootjes tussen de spelers. "Ik denk dat er wat frustratie was vanwege de tussenstand. Gecombineerd met het feit dat er eigenlijk geen moment is geweest dat wij niet geraakt werden. Dan heb ik het niet over een harde tackle, maar dat ze armen gebruiken, duwen om in een duel te komen. Als je dan 2-0 achterstaat en je krijgt weer een tik, dan kan die frustratie wel eens oplopen. Ik was wel blij om dat te zien. Alhoewel idealiter had je dat gif niet alleen in een opstootje terug gezien, maar in alle duels die je daarvoor had moeten spelen."

Feyenoord heeft meerdere wisselspelers een uur de kans kunnen geven zaterdagmiddag. "Het is fijn dat ze minuten kunnen maken. Je hebt altijd een groep in je hoofd die zou kunnen starten. Je weet nooit wat er in een week tijd kan gebeuren. We gaan terug naar Nederland, en je hoort dat veel mensen ziek zijn. Het is belangrijk dat jongens die aan de voorkant niet direct starten minuten kunnen maken. Je kunt ze nodig hebben daarnaast is het goed om ze te zien met weerstand zoals deze oefenwedstrijd. Zij speelden de laatste dertig minuten toen wij alles wisselden grotendeels met hetzelfde elftal, dan kun je een goede vergelijking maken.''

Bijlow ontbrak
Justin Bijlow was er zaterdagmiddag niet bij. "Hij heeft geen lekkere trainingsweek gehad omdat hij wat grieperig was. We willen hem volgende week een goede trainingsweek geven voordat hij gaat starten." Slot blikt nog eens kort terug op afgelopen week. "Een goed gevoel aan het trainingskamp overgehouden, omdat we goed hebben kunnen werken en iedereen fit is gebleven. Ik heb ook vandaag goede dingen gezien, met name het spel aan de bal. Maar dat we ook vandaag weer te weinig kansen hebben gecreëerd met het balbezit dat we hadden en een stukje scherpte die erbij moet om de tweede seizoenshelft in te gaan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties