Feyenoord sluit trainingskamp af met teleurstellende nederlaag

Feyenoord sluit trainingskamp af met teleurstellende nederlaag

De basisspelers van Feyenoord hebben geen goede indruk achtergelaten tijdens de oefenwedstrijd tegen FSV Mainz. Trainer Arne Slot koos zaterdagmiddag in Spanje voor de sterkste elf aan de aftrap, alleen Justin Bijlow ontbrak in de opstelling. De doelman was ziek en heeft de afgelopen dagen niet voluit kunnen meetrainen. Timon Wellenreuther was zijn vervanger onder de lat.

Met Dilrosun en Ivanušec op de vleugels werd er gezocht naar het eerste doelpunt van 2024. De 25-jarige Dilrosun was dichtbij en leverde ook een goede voorzet af op Gimenez. De Mexicaan zag zijn kopbal gekeerd worden door de doelman. Niet veel later meldde ook FSV Mainz zich in de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong. Na slordig verdedigen van Feyenoord kon Jonathan Burkard vrij binnenkoppen.

Niet veel later mocht FSV Mainz vrij aanemen in de zestien van Feyenoord. Silvan Widmer werd gevonden en kon de 2-0 binnenschieten. Voor de Rotterdammers was er werk aan de winkel. Gimenez was trefzeker, alleen scoorde vanuit buitenspelpositie waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Na een uur werd het complete elftal gewisseld en kwamen de reserves binnen de lijnen. Dat betekende speeltijd voor onder meer Thomas van den Belt en Igor Paixão.

Feyenoord sluit trainingskamp af met teleurstellende nederlaag
Tijdens de eerste helft was het even onrustig op het veld. Geertruida en Timber kregen het aan de stok met enkele spelers van de Duitse club.

Slot koos ervoor om Ondrej Lingr in de spitspositie te zetten. Met de nieuwe spelers in het veld werden er twee goede mogelijkheden gecreëerd. Nieuwkoop schoot de bal net naast het doel, en Milambo had een grote kans om de aansluitingstreffer te maken. De inzet van de middenvelder ging echter voorlangs. Echt grote kansen werden vervolgens niet gecreëerd. FSV Mainz was via Müller nog wel dichtbij een derde doelpunt van de middag.

In het laatste deel van de wedstrijd wist Feyenoord de aansluitingstreffer te maken. Van den Belt probeerde het van afstand en schoot fraai raak. Het was geen opzet voor een slotoffensief van Feyenoord. De Rotterdammers wisten met een ingevallen Slory amper nog gevaar te stichten. Het trainingskamp werd dan ook met een teleurstellende 1-2 nederlaag afgesloten. De ploeg van trainer Arne Slot vliegt vandaag nog terug naar Rotterdam en hervat maandag de voorbereiding op de herstart van de Eredivisie.

Opstellingen
Feyenoord eerste deel: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Ivanušec.
Feyenoord tweede deel: Lamprou; Nieuwkoop, Beelen, Lopez, Read; Zechiël, Van den Belt, Milambo; Paixão, Lingr, Sauer.

Scoreverloop
26' | 0-1 | Burkardt
47' | 0-2 | Widmer
109' | 1-2 | Van den Belt

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties