Trauner slaat twee trainingen over tijdens EK-voorbereiding Oostenrijk

Trauner slaat twee trainingen over tijdens EK-voorbereiding Oostenrijk

Gernot Trauner maakt nog altijd kans om met Oostenrijk mee te gaan naar het EK. De Feyenoorder is samen met de andere 28 namen uit de voorselectie aangesloten bij de voorbereiding van de nationale ploeg. Toch moest hij hier al twee van de vier trainingen laten schieten.

Bij Oostenrijk volgt Trauner een aangepast programma, net zoals bij Feyenoord het geval is. Om overbelasting te voorkomen, sloeg de verdediger de trainingen van zaterdag en zondag over. Dat schrijven verschillende Oostenrijkse media. Trauner is dus niet geblesseerd, maar het is wel de vraag wat zijn fysieke gesteldheid betekent voor zijn kans op een plek in de definitieve selectie.

Momenteel bereidt Oostenrijk zich in eigen land nog met 29 spelers voor op het EK, dat op 14 juni van start gaat. Er zullen dus nog drie spelers moeten afvallen. Bondscoach Ralf Rangnick heeft nog tot 7 juni om zijn definitieve selectie door te geven aan de UEFA. Deze week hoort Trauner dus of hij mee mag naar Duitsland, waar Oostenrijk in de poulefase ook het Nederlands elftal treft.

Als Trauner meegaat, doen er maximaal zeven Feyenoorders mee aan het EK. Voor Oranje zijn Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida opgeroepen, terwijl Quinten Timber afgelopen week juist afviel. En ook Ondrej Lingr en Luka Ivanusec zijn al zeker van een plek in de definitieve selecties van Tsjechië en Kroatië. De 32-koppige voorselectie van Slowakije moet nog worden teruggebracht tot 26 man. Dat Dávid Hancko erbij zit, lijkt wel zeker, maar het is nog de vraag of ook Leo Sauer zijn EK-debuut mag maken.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties