Trauner oogst lof: ''Echt een vooruitgang voor Feyenoord''

Trauner oogst lof: ''Echt een vooruitgang voor Feyenoord''

Gernot Trauner maakte tegen FC Luzern zijn officiële debuut voor Feyenoord. De Oostenrijker startte naast Marcos Senesi in de defensie en maakte een uitstekende indruk. Trauner zoekt vrijwel altijd de voetballende oplossing naar voren, iets waar hij veel complimenten voor krijgt bij ESPN.

Wie de man van de wedstrijd was tegen FC Luzern? ''Trauner, absoluut'', begint Mario Been. ''Het is gek om te zeggen, want hij is een verdediger en zoveel heeft Feyenoord niet in verdedigend opzicht hoeven doen. Maar bij wat hij doet, staat er wel iemand met ervaring en die weet wat er gevraagd wordt op bepaalde momenten. IJzersterk in de duels, hij schuwt de duels niet en wint nagenoeg ieder kopduel. Als hij een bal onderschept, kijkt hij naar voren.'' Been noemt Trauner een 'goede vondst' van Feyenoord.

''Het is met name dat hij de oplossing naar voren ziet. Er zijn genoeg verdedigers die goed kunnen verdedigen, maar hij kan het ook vertalen naar voren. Maar goed, dit is zijn eerste wedstrijd. Voor Senesi is het ook goed, dat hij iemand naast zich heeft op wie hij kan vertrouwen'', zegt Been. Marciano Vink, eveneens te gast bij ESPN, looft het voetballend vermogen van Trauner.

''Waar ik heel blij mee ben, is dat hij vooruit durft te verdedigen. Hij durft in te stappen, het is er niet eentje die met zijn kont achteruit leunt. Dit zijn de moderne verdedigers zoals je ze wil zien: scherp in de duels, ballen veroveren en vooruitkijken. Dat geeft zoveel versnelling aan het spel van Feyenoord, dat heb je vandaag gezien. Er zat heel veel dynamiek in'', aldus Vink. ''Ik denk dat hij echt een vooruitgang voor Feyenoord is, vooral met het naar voren verdedigen en de linies bij elkaar houden. Dat is belangrijk in het voetbal. Je moet niet te veel ruimtes hebben, want dan wordt Feyenoord geslacht. Dit zag er goed uit.''

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties