Trauner: ''Ik heb er veel vertrouwen in dat het helemaal goed zit''

Trauner: ''Ik heb er veel vertrouwen in dat het helemaal goed zit''

Gernot Trauner hoopt in het kalenderjaar 2024 eindelijk zijn eerste doelpunt voor Feyenoord te maken. De ervaren verdediger is daarnaast lovend over zijn collega-verdediger David Hancko. De Oostenrijker en de Slowaak vormen achterin bij Feyenoord een ijzersterk duo. Trauner legt in gesprek met de NOS uit dat de uitstekende verstandhouding niet vanzelf is gekomen.

"We hebben een bepaalde chemie" begint Trauner. "Daar werken we doordeweeks veel aan. Door met elkaar te praten en de connectie te zoeken. We willen van elkaar aanvoelen wat we gaan doen, want tijdens wedstrijden is er niet veel tijd om te praten. Hij heeft lang in Praag gewoond, dat is niet ver van Oostenrijk. Dat schept een band. Het belangrijkste is dat we elkaar willen helpen en daardoor elkaar vertrouwen op het veld."

Mede door de uitstekende vorm van Trauner en Hancko werd Feyenoord afgelopen seizoen kampioen. Een nieuwe titel wordt een lastig verhaal. "Tien punten achterstand op PSV is veel. PSV verloor nog geen punt, dus we kunnen niet verwachten dat ze zomaar vier, vijf duels verliezen. Als er toch een kans komt om dichter bij PSV te komen, willen we er staan als team. Maar we moeten de tweede plaats ook niet uit het oog verliezen. Er staan teams vlak achter ons die ons juist graag willen inhalen."

Naast Hancko ontvangt ook trainer Arne Slot de complimenten van Trauner. De rechtspoot heeft veel te danken aan Slot. "Zeker het tweede seizoen bij Feyenoord heb ik veel van Slot geleerd, vooral over het spel in balbezit. In Oostenrijk was ik met LASK ook vrij succesvol, maar vooral zonder bal. Daar draaide het vooral om druk zetten, om het zoeken naar de makkelijke oplossing. Bij Feyenoord willen we juist de bal hebben en er meteen iets mee doen dat het spel verder helpt."

Fitheid
Trauner heeft de eerste seizoenshelft te kampen gehad met fysieke klachten. De Oostenrijker heeft een goede winterstop achter de rug en een speciaal programma afgewerkt om volledig fit aan de tweede seizoenshelft te beginnen. "We hebben voor de winter het aantal minuten zo opgebouwd dat de impact op mijn knie het minst groot was. Het is me daardoor in december al gelukt om twee keer per week te spelen. Ik heb er veel vertrouwen in dat het helemaal goed zit. Dat moet ook wel. Er komen belangrijke wedstrijden aan en ik wil daar deel van uitmaken."

Voor Trauner is fit blijven niet alleen een goed voornemen. De Oostenrijker scoorde zijn laatste doelpunt in het betaald voetbal op 9 mei 2021. Dat was niet voor Feyenoord, maar namens LASK tegen WSG Tirol. "In Oostenrijk scoorde ik wel regelmatig, maar dat is dus alweer even geleden. Het belangrijkste is om als team succesvol te zijn, maar ik wil het team ook weleens helpen met een doelpunt. Dat irriteert me wel een beetje. Het zou mooi zijn als ik dit seizoen in ieder geval één keer scoor..."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties