Trauner: ''Dat is me hier wel goed bevallen''

Trauner: ''Dat is me hier wel goed bevallen''

Gernot Trauner heeft vanmorgen zijn eerste training bij Feyenoord afgewerkt. De ervaren verdediger is de gewenste versterking van de Rotterdammers centraal achterin. Trauner moet ervaring in de ploeg brengen en ook de jonge spelers aansturen. Trauner kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. "Ik ben blij dat ik eindelijk in Rotterdam ben, het is een grote eer voor mij om bij Feyenoord te spelen.''

"Ik heb de afgelopen week weinig getraind, dus het was fijn om weer op het veld te staan", vertelt de speler uit Oostenrijk in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik heb al gezien wat voor individuele kwaliteit we hier in huis hebben, dus ik denk dat het een heel mooi seizoen voor ons kan worden." Trauner benadrukt dat hij volledig fit is. ''Maar het is denk ik ook goed om eerst even een weekje te trainen en het team te leren kennen voor ik daadwerkelijk op het veld sta.''

Trauner is bekend met de manier waarop Arne Slot wil spelen. "Ze willen met hoge druk spelen. Ik houd van de speelstijl, met hier natuurlijk meer balbezit volgens de Hollandse school. Dat ligt mij ook. Ik probeer hoog te verdedigen en mijn ploeggenoten te coachen, maar ook veel kopduels in te gaan. Wel fair uiteraard. Ik kan het team helpen, ik hoop dat ze me snel in de groep opnemen. De trainer verwacht ook van mij dat ik de jonge spelers help op het veld."

"De mensen zijn hier gek van voetbal, je ziet ze door de stad lopen met Feyenoord-shirts'', merkt de verdediger nu al op. ''Dat is een compleet andere wereld dan Oostenrijk, waar mensen niet op die manier bezig zijn met voetbal. Dat is me hier wel goed bevallen."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties