Maak kennis met 'De grote kale man zonder genade'

Maak kennis met 'De grote kale man zonder genade'

Gernot Trauner is na zijn komst van LASK Linz nu officieel Feyenoorder en heeft weliswaar een verleden met blessures, maar die periode ligt gelukkig al vele jaren achter hem ("Ik heb mijn lichaam beter leren kennen"). In 2010 deed Trauner mee aan het EK -19, waar Oostenrijk in de poulefase uitgeschakeld werd. "Trauner had zichzelf wel laten zien: als enige Oostenrijker werd hij gekozen in het team van het toernooi. Daarin zaten verder spelers als Antoine Griezmann en Thiago Alcántara."

"Hij leest het spel, schuwt de duels niet, is verdedigend sterk, maar dankzij zijn verleden als middenvelder ook niet angstig met de bal aan de voet. Bovendien is de kopkracht van Trauner een belangrijk wapen. Wat wel opvallend is: in zijn eerste acht seizoenen als prof scoorde de 1.84 meter lange Oostenrijker maar een keer met het hoofd. Sinds hij bij LASK in de verdediging staat (sinds seizoen 2017/2018 - red.), gebeurde het steeds vijf keer per jaar", aldus journalist Bart Kruijt van Voetbal International.

In de Europa League won LASK Linz in seizoen 2019/2020 met Trauner als aanvoerder onder andere van PSV (0-0 en 4-1) en het AZ van, toen nog, Arne Slot (1-1 en 2-0). "Afgelopen seizoen werd hij door Kronen Zeitung, de grootste krant van Oostenrijk, gekozen tot beste speler uit de competitie. 'Een hele eer', vond Trauner, die in de berichtgeving 'de grote kale man zonder genade' wordt genoemd. 'Ik heb in de afgelopen jaren op een constant hoog niveau gespeeld en heb ook internationaal laten zien dat ik mee kan."

Trauner aasde al langer op een transfer om zijn vertrouwde en geliefde omgeving te verlaten. "De aanbieding die Trauner niet kon afwijzen kwam dus uiteindelijk van Feyenoord, waar ze hopen dat de Oostenrijker een sterk duo kan gaan vormen met Marcos Senesi. De Rotterdammers hebben een echte leider in huis gehaald, die zowel verdedigend als aanvallend van waarde kan zijn voor zijn nieuwe werkgever", zo besluit Kruijt.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties