'Transfer Sinisterra naar Leeds United helemaal rond'

'Transfer Sinisterra naar Leeds United helemaal rond'

De transfer van Luis Sinisterra naar Leeds United is helemaal rond, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Colombiaan gaat spoedig een meerjarig contract tekenen in Noord-Engeland en laat Rotterdam achter zich.

Sinisterra gaat met de transfer naar Elland Road de geschiedenisboeken in bij Feyenoord. De 23-jarige aanvaller is met 25 miljoen euro, dat nog kan oplopen tot dertig miljoen euro, de absolute topverkoop in de clubgeschiedenis. Ook hebben de Rotterdammers nog een doorverkooppercentage bedongen. Het oude record stond op naam van Dirk Kuyt, die voor achttien miljoen euro naar Liverpool vertrok.

Sinisterra moet de opvolger worden van Raphinha bij de Engelsen, die lijkt te vertrekken naar FC Barcelona. De laatste documenten zijn inmiddels ondertekend door Feyenoord en Leeds United en dus lijkt de officiële bevestiging van beide clubs slechts een kwestie van tijd. Met het vertrek van de aanvaller naar de Premier League komt er een einde aan vier jaar Feyenoord, waarin de vijfvoudig Colombiaans international op en naast het veld stappen maakte.

Zo kreeg hij in zijn eerste seizoen de tijd om te acclimatiseren aan de Nederlandse cultuur en de manier van spelen. Halverwege zijn tweede seizoen in De Kuip scheurde hij zijn kruisband af en moest hij bijna een jaar revalideren. Onder Arne Slot beleefde hij zijn absolute doorbraak en groeide hij uit tot smaakmaker en publiekslieveling. Sini gaat na 113 wedstrijden, 35 doelpunten en 29 assists nu zijn droom achterna in de Premier League.

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties