Timber: ''Uiteindelijk gaat het er dan om hoe je reageert''

Quinten Timber staat na elf duels in de Eredivisie met Feyenoord op twee doelpunten en vijf assists. De 22-jarige middenvelder onderstreept daarmee zijn uitstekende start van het seizoen. Timber was ook tegen RKC Waalwijk belangrijk voor de ploeg van trainer Arne Slot. In de eerste helft was zijn doelpunt enorm belangrijk tijdens een lastige uitwedstrijd.

''Ja, het was niet makkelijk, maar dat wist je van tevoren dat het niet makkelijk ging worden hier'', vertelt Timber na afloop van de gewonnen wedstrijd in gesprek met Feyenoord Media. ''We begonnen niet heel goed, uiteindelijk is het belangrijkste dat we de drie punten hebben, en dat is gelukt. Er gaan vaker zulke wedstrijden komen, dat je niet top begint. Dan gaat het erom dat je de drie punten pakt en lekker naar huis kunt.''

Timber kan niet echt een verklaring vinden waarom Feyenoord matig aan de wedstrijd begon. ''Moeilijk te zeggen, soms zitten die wedstrijden er tussen. Uiteindelijk gaat het er dan om hoe je reageert en dat je als team bij elkaar blijft. Je blijft kansen zoeken. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan, vooral in de tweede helft. Ze waren met een man minder, maar dan is het nog steeds lastig. We hebben genoeg gecreëerd, alleen niet alles afgemaakt helaas. Wel de drie punten.''

''Het is altijd fijn als je voor de rust nog een gelijkmaker maakt'', gaat Timber in op zijn treffer. ''Dan kun je in de tweede helft op zoek gaan naar de 2-1. Het geeft een boost.'' RKC Waalwijk kreeg vlak voor rust een rode kaart en die was onderwerp van gesprek in de kleedkamer. ''Slot geeft oplossingen. Hoe je het beste kunt staan, dat we dezelfde dingen moeten doen en niet onrustig worden. Dan komt het doelpunt vanzelf wel, en dat is uiteindelijk gebeurd.''

Kapot Feyenoord-shirt
Timber moest in de eerste helft ook nog naar de kant om een nieuw shirt aan te trekken. Het incident leek in eerste instantie te zijn gebeurd tijdens het maken van zijn doelpunt. De middenvelder vertelt dat het om een ander moment ging. ''Dat was daarvoor al gebeurd, ik werd vastgepakt en de scheids gaf voordeel. Ik had er vrede mee, maar ik had wel een nieuw shirt nodig.''