Slot: ''Ik vond dat we de zijkanten niet altijd even goed bezet hadden''

Arne Slot is tevreden met het resultaat van Feyenoord tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers speelden de volledige tweede helft tegen tien man en wisten het duel eigenlijk met 1-2 te winnen. De trainer gaat in gesprek met ESPN ook nog in op de gemiste strafschop van Santiago Gimenez.

''Qua resultaat wel,'' begint Slot het interview met het antwoord op de vraag of dit de reactie was van zijn ploeg waar hij vooraf op doelde. ''De manier waarop we de tweede helft tegen tien man speelden vond ik ook uitstekend. Het is normaal dat je dan veel beter bent en veel kansen krijgt. Je ziet het ook weleens anders. De eerste helft was ik niet compleet tevreden, met het feit dat we achterkwamen en hoe wij met ons balbezit omgingen. Ze hebben wel hard gewerkt, dat is wat je als eerste verwacht.''

Slot heeft niet het idee dat Feyenoord te makkelijk de wedstrijd inging tegen RKC. ''Nee, ik kijk altijd naar het moment waarop wij de bal verliezen en hoe we terug verdedigen. Zijn we dan scherp? Ik vond dat we dat wel waren, al was RKC ook een paar keer gevaarlijk met counters. Dan moet je ook de credits geven aan hun rechtsbuiten, die pijlsnel is en ons een lastige eerste helft bezorgde. Het feit dat wij kansen missen, is niks nieuws sinds ik trainer ben bij Feyenoord. Dat is ook inherent aan een ploeg die constant de bal heeft, veel rond de zestien is en daar in kansrijke situaties komt.''

Luka Ivanušec en Igor Paixão waren nagenoeg onzichtbaar. ''Ik vond dat we de zijkanten niet altijd even goed bezet hadden. Luka kwam te snel naar binnen, en tegen een ploeg die zo laag speelt, is dat niet zo handig. Zeker niet als hij naar binnen gaat en Q hoger gaat staan, heb je die gevaarlijke rechtsbuiten die in de counter kan gaan. Het feit was ook dat in de eerste helft onze beide buitenspelers hun een-tegen-een-duels niet domineerden. Dan is het heel lastig voetballen als een tegenstander zo compact verdedigt, dat is ook de reden waarom wij altijd hopen dat we buitenspelers tot onze beschikking hebben die dat wel voor elkaar krijgen. Dat was nu niet zo.''

Santiago Gimenez
Slot wil niet te zwaar tillen aan de gemiste strafschop van de spits. ''Het geeft in ieder geval aan dat hij heel veel zelfvertrouwen heeft. Dat is ook logisch, want hij heeft veel goals gemaakt dit seizoen. Ik vind een gemiste penalty nooit prettig, en als je het stiftend mist, is het gewoon waardeloos. Of er een straf komt? Mijn eerste reactie is nee, in de rust merkte je, de spelers kunnen kwaad zijn of in opstand komen, dat viel reuze mee. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij ons al heel veel gered heeft. Veel belangrijker vind ik dat hij al twee wedstrijden wat ongelukkig speelt, niet zijn beste wedstrijden speelt. Daar moet hij snel weer naartoe gaan om goed te spelen en zijn kansen binnen te schieten. Los van de strafschop.''