Timber maakt debuut in het Nederlands Elftal

Timber maakt debuut in het Nederlands Elftal

Quinten Timber heeft dinsdagavond zijn debuut gemaakt in het Nederlands Elftal. De 22-jarige middenvelder van Feyenoord zag zijn uitstekende ontwikkeling beloond worden met zijn eerste minuten in de nationale selectie.

Timber begon tijdens de oefenwedstrijd tegen Duitsland op de bank, maar mocht van bondscoach Ronald Koeman als invaller zijn eerste minuten maken in Oranje. Quilindschy Hartman was de laatste Feyenoorder die zijn debuut mocht maken. Timber is de 72ste speler van de Rotterdamse club die zijn debuut heeft mogen maken.

Sinds de oprichting van Feyenoord hebben namen als Coen Moulijn, Gaston Taument, Bert Konterman en Dirk Kuyt via de Rotterdamse club hun debuut mogen maken in het Nederlands Elftal. Timber voegt zich bij dit rijtje. In totaal heeft het Nederlands Elftal 110 spelers van Feyenoord opgeroepen. Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman zijn hiervan de meeste recente namen.

Slot lovend over Timber
Trainer Arne Slot was maandagavond lovend over Timber. ''Als hij zich zo blijft ontwikkelen als hij het afgelopen jaar deed, is zijn plafond extreem hoog. Ik vind het een hele bijzondere speler, omdat hij op het middenveld de kracht en de snelheid heeft waarmee hij een overtal kan creëeren. Ik vind ook dat hij een enorm goede mentaliteit heeft. Zijn broertje zit al bij Arsenal, maar het is niet uitgesloten dat Quinten ook naar een club van dat kaliber zou kunnen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties