Timber legt vinger op zere plek: ''Daar ontbreekt het bij ons aan''

Timber legt vinger op zere plek: ''Daar ontbreekt het bij ons aan''

Quinten Timber vindt dat het bij Feyenoord ontbreekt aan killersmentaliteit. De middenvelder ging met zijn ploeg donderdagavond met 1-0 onderuit bij Sturm Graz en het tegendoelpunt viel wederom uit een standaardsituatie. Timber legt na afloop in gesprek met ESPN de vinger op de zere plek.

''Hoe het mis is kunnen gaan? Uiteindelijk is het best makkelijk: een standaardsituatie'', zegt de middenvelder. ''Je krijgt hem in de laatste minuut tegen, dat mag niet gebeuren. Daar ging het mis.'' Daarvoor, met name in de eerste helft, had Feyenoord echter al met 2 of 3-0 voor kunnen en misschien wel moeten staan. ''Ja, inderdaad. We creëerden goede kansen in de eerste helft, maar maakten ze niet af. Dan ga je de rust in met 0-0. We moeten hier gewoon winnen, we hebben onszelf te kort gedaan. Zonde.''

''We scoren niet en krijgen wederom een goal tegen uit een standaardsituatie. Dat mag gewoon niet gebeuren als team zijnde, vooral in de laatste minuut niet'', gaat Timber verder. ''Nu moeten we ons volledig focussen op volgende week.'' Hoe kan het dat het wéér fout ging bij een standaardsituatie? ''Er worden gewoon afspraken gemaakt, maar Sturm Graz komt waarschijnlijk ook met een plan om bijvoorbeeld ergens een mannetje te blokken. Je moet daar gewoon je mannetje staan zodat er geen schot op goal komt, maar dat gebeurt wel. Dat mag niet.'' Of het ontbreekt aan killersmentaliteit? ''Zo kan je het wel noemen, ja. Wat ik net al zei, dat is al te vaak gebeurd dit seizoen. Hier moeten we van leren. Nu moeten we ons focussen op volgende week.''

''We maken het onszelf hier niet makkelijker mee, maar er is nog genoeg kans. We zijn al verbeterd sinds de vorige wedstrijd tegen Lazio. We moeten onze kansen gewoon afmaken, daar gaat het om. Helemaal op Europees niveau. Als je een kans krijgt moet je die gewoon afmaken. Dan maak je het ook makkelijker voor jezelf, maar dat deden we niet vanavond.'' Alles is nog mogelijk in Europa voor Feyenoord. De Rotterdammers kunnen nog naar de Europa- en Conference League, maar het is ook nog mogelijk dat Feyenoord helemaal niet overwinterd in Europa. ''In voetbal kan alles gebeuren. We moeten vertrouwen houden. We gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare en dat gaan we volgende week zien. Of dat reëel is? Ja, honderd procent'', sluit Timber af.

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties