Kökcü noemt verbeterpunt bij Feyenoord: ''Zoveelste keer dit seizoen''

Orkun Kökcü leed donderdagavond tegen Sturm Graz (1-0) 25 keer balverlies, het meeste van alle spelers op het veld. De aanvoerder van Feyenoord sprak na afloop bij ESPN over een slechte wedstrijd en vindt dat de ploeg beter om moet gaan met standaardsituaties tegen.

''De klap is heel groot'', begint Kökcü. ''De eerste helft ging het wel goed. We creëerden kansen, veel meer dan Sturm Graz. In de tweede helft geven we hun de overhand. Ze creëerden veel meer kansen en wij kwamen er totaal niet meer bij. In de tweede helft kwamen we niet meer tot mogelijkheden.'' De Turkse international noemt het grootste verbeterpunt. ''We krijgen voor de zoveelste keer dit seizoen een tegendoelpunt uit een vrije trap, een standaardsituatie. Als we echt een keer mee willen doen, vind ik dat zulke momenten eruit moeten. Het gaat veel te makkelijk.''

''We krijgen zoveel tegendoelpunten uit standaardsituaties. Dat is waar we als team zijnde aan moeten werken'', gaat Kökcü verder. Toch leek er in de eerste helft nog niets aan de hand. ''We creëerden een aantal doelpogingen. Danilo kreeg nog een kopkans. Het zat er vóór rust zeker in om op voorsprong te komen. Dan ga je zo’n tweede helft ook heel anders in. Werk aan de winkel, dus.'' In het tweede bedrijf ging het dus mis voor de Rotterdammers. ''Het veldspel was niet goed vandaag. Ze pakten het, vergeleken met de wedstrijd eerder dit seizoen, heel goed aan.''

De middenvelder denkt te weten waarom hij zo veel balverlies leed. ''Ze zetten ons voortdurend onder druk en zorgden ervoor dat we geen afspeelmogelijkheden hadden op het middenveld. Daarom hebben wij als middenvelders ook heel veel balverlies geleden. Dat helpt zeker niet mee in de spelopbouw. Dat leidde ook tot heel weinig kansen in de tweede helft.'' Alle ogen gaan nu op de wedstrijd van volgende week, thuis tegen Lazio. ''We hoeven niet eens te rekenen: dat duel moet je gewoon winnen. De wedstrijd van vanavond was al een finale, hoewel we die niet zo hebben benaderd, denk ik. Maar de wedstrijd tegen Lazio moeten we sowieso als een echte finale beschouwen als we door willen in Europa'', aldus Kökcü.