Timber: "Ik heb dit seizoen nog niet op zo'n slecht veld gespeeld"


Feyenoord kan gaan kijken naar de wedstrijd in het bekertoernooi tegen PSV. De Rotterdammers hebben geprofiteerd van het puntenverlies bij FC Twente, PSV en AZ, al ging dat totaal niet makkelijk. De nogal hectische wedstrijd tegen Vitesse begon met veel balbezit, maar toch kwam de hekkensluiter op gelijke hoogte. Uiteindelijk werd de wedstrijd via Ondřej Lingr beslist in 1-2.

"Ik denk dat wij de grote winnaar zijn van het weekend", begint Quinten Timber tegenover ESPN. "Het was een pittige wedstrijd, vooral in de tweede helft. Maar het was een belangrijke overwinning en daar zijn we blij mee. We spelen een goede eerste helft en uiteindelijk vergeet je om er meer dan één te scoren. Dan weet je dat zij op een gegeven moment ook komen en dat zie je in de tweede helft. Dat zag je volgens mij ook al aan het einde van de eerste helft."

"Dan weet je dat het een hele andere wedstrijd wordt", doelt de middenvelder van Feyenoord op de gelijkmaker van Vitesse. Ondanks dat het GelreDome beschikt over een dak viel vooral het enorm slechte veld op. "Vooral met zo’n veld en hun publiek erachter. Dan moet je met elkaar ervoor strijden en dat hebben we vandaag gedaan. Het veld was heel slecht, dat was echt verschrikkelijk. Ik heb dit seizoen nog niet op zo’n slecht veld gespeeld. Maar daar moet je ook mee dealen en in de eerste helft speelden we alsnog goed voetbal. Het hoort erbij en dat hebben we snel geaccepteerd."

Staking
Timber had op het veld al snel door dat er iets ging gebeuren met de supporters van Vitesse. "Het ging allemaal zo snel. Ik zag in het begin wel dat er een aantal supporters naar beneden kwamen, dus ik meldde dat direct al bij de scheidsrechter. Daarna heb ik het niet gezien en ben ik direct naar binnen gegaan. We moesten weer vijftien minuten wachten, maar het liefst willen we zo snel mogelijk door spelen. Volgens mij is het daarna wel goed geregeld."

Gedurende de staking was het in de kleedkamer aan de selectie de taak om scherp te blijven voor het restant. "Je weet natuurlijk dat er veel tijd bij komt, ook vanwege die hoofdblessure. Dan moet je er als team voor zorgen om scherp te blijven en goed te staan. De trainer zorgt daarvoor, maar ook de spelers. Uiteindelijk hebben we dat goed gedaan."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties