Timber en Gimenez missen bij gele kaart Klassieker

Timber en Gimenez missen bij gele kaart Klassieker

Santiago Gimenez en Quinten Timber staan donderdagavond op scherp tegen FC Volendam. De middenvelder en aanvaller missen bij een gele kaart De Klassieker van aanstaande zondag in De Kuip.

Timber ontving dit seizoen vier gele kaarten in de Eredivisie. Een speler loopt automatisch een schorsing op van een duel wanneer hij de vijfde gele kaart van het seizoen ontvangt. Gimenez staat dit jaar op drie gele kaarten, maar er staat nog een gele kaart open van afgelopen seizoen. Feyenoord-watcher Dennis van Eersel van RTV Rijnmond verschaft duidelijkheid op sociale media.

Gimenez ontving vorig jaar tijdens speelronde 33 een gele kaart tegen FC Emmen. Op sociale media ontstond verwarring over een nieuw ingevoerde regel van de KNVB. De voetbalbond heeft voor het amateurvoetbal de regel aangepast en worden alle kaarten geschrapt in de zomer. In het betaald voetbal blijft de gele kaart die is opgelopen in de laatste twee speelrondes gewoon staan.

Lees meer over
Quinten Timber Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties