Ivanusec ontbreekt tegen FC Volendam; Slory in wedstrijdselectie

Ivanusec ontbreekt tegen FC Volendam; Slory in wedstrijdselectie

Feyenoord kan donderdagavond tegen FC Volendam wederom niet beschikken over Luka Ivanusec. De Kroaat kampt met een blessure en behoort niet tot de wedstrijdselectie van de Rotterdammers. Trainer Arne Slot neemt wel de talentvolle Jaden Slory mee naar het uitduel tegen de nummer achttien van de Eredivisie.

Verder zijn Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël, Alireza Jahanbakhsh niet fit genoeg om minuten te maken en blijven daardoor achter in Rotterdam. Quilindschy Hartman is er ook niet bij en wacht een loodzware herstelperiode. ''In de eerste plaats een enorm drama voor hemzelf. Uiteraard zullen we hem de komende tijd als club ondersteunen waar mogelijk'', vertelt Slot op de clubwebsite.

Naast Slory behoort ook Givairo Read tot de wedstrijdselectie van Feyenoord. De talentvolle verdediger heeft zijn officiële debuut in het eerste elftal al gemaakt. Slot beseft dat zijn ploeg scherp moet zijn tegen FC Volendam en kan het vertrouwen putten uit de wedstrijd tegen FC Utrecht. ''Een van onze betere wedstrijden dit seizoen. Niet alleen vanwege de comeback na een 0-2 achterstand, maar zeker ook door hoe wij de hele wedstrijd hebben gevoetbald.''

Degradatiegevaar FC Volendam
Het degradatiegevaar is groot aan de Dijk, gezien de huidige laatste plaats in de Eredivisie en een achterstand van zeven punten op plek zestien die ontsnapping kan bieden via nacompetitie. Maar de strijd is met nog zeven speelrondes te gaan uiteraard nog niet gestreden en in dat licht kan het punt dat afgelopen weekend in extremis werd veroverd bij Almere City (1-1) nog van grote waarde zijn.

''In de situatie waarin Volendam zit, is elk punt er een. Ook voor het vertrouwen in het team'', zei Arne Slot, die tijdens zijn vooruitblik ook de thuiswedstrijd van eerder dit seizoen aanhaalde. Daarin wist Feyenoord pas in blessuretijd de overwinning veilig te stellen. ''Die wedstrijd heeft aangetoond dat wij ons tegen geen enkele tegenstander minder scherpte kunnen permitteren.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties