Til zocht na afloop Timber op: ''Schandalig wat ik deed''

Til zocht na afloop Timber op: ''Schandalig wat ik deed''

Guus Til heeft na afloop van de wedstrijd van PSV tegen Feyenoord contact gezocht met Quinten Timber. De middenvelder van de Eindhovenaren heeft zijn excuses aangeboden aan de Feyenoorder. Til reageerde met veel ophef nadat de middenvelder van de Rotterdammers met een hoofdblessure naar de grond ging.

''Daar moet ik mijn excuses voor aanbieden. Inhoudelijk was het schandalig wat ik deed'', reageert Til in gesprek met het Algemeen Dagblad. Timber kampte eerder met een zware hersenschudding, waardoor er direct door de medische staf werd gehandeld om de middenvelder te verzorgen. Til heeft spijt van zijn actie en had in zijn ogen anders moeten reageren.

Op het persmoment vertelt hij waar de frustratie vandaan kwam. ''Nu is het steeds vaker zo dat spelers denken: als ik geblesseerd ben of iets voel, dan grijp ik naar mijn hoofd. Dat gebeurt ook als ploegen het heet onder de voeten krijgen of als ze onder druk komen te staan. Daar zat mijn frustratie. Dit was echter niet het moment om dat te doen. Timber had echt pijn en volgens mij was er ook wat bloed bij hem te zien. Daarom wil ik mijn excuses aanbieden.''

Slecht veld
Til was verder niet spreken over de staat van het grasmat. "Ik vind dat als twee topploegen tegen elkaar spelen, de voorwaarden er moeten zijn om goed voetbal te spelen. Dat is ook aantrekkelijker voor het publiek. In de tweede helft was het veld droog én glad, die combinatie is niet zo lekker om op te spelen." De middenvelder kon niet zeggen of de rest van de spelers ook last hadden van de omstandigheden. "Ik kijk meer als fan naar de wedstrijd, dan dat ik echt inhoudelijk kijk, als ik op de bank zit. Daarom loop ik in de rust ook altijd mee naar de kleedkamer, dan hoor ik wat de trainer ervan vindt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties