Te Kloese legt uit: ''Ook hebben we een speler ontdekt in Amerika''

Te Kloese legt uit: ''Ook hebben we een speler ontdekt in Amerika''

Feyenoord is achter de schermen druk bezig om diverse samenwerkingsverbanden aan te gaan. De Rotterdammers gingen onlangs in zee met de Amerikaanse club Orange County SC. Algemeen directeur Dennis te Kloese vertelt er in het nieuwe Feyenoord Magazine meer over.

''We zijn aan het analyseren welke gebieden en welke clubs ideaal zijn, in Europa, Centraal-Amerika en Azië'', begint Te Kloese. ''Vanuit die samenwerkingsverbanden kunnen we bijvoorbeeld spelers of stafleden uitwisselen, lokaal meer kennis krijgen en eerder op de markt komen voor talenten. Recent hebben we al een samenwerkingsverband gesloten met Orange County, een club in Californië.

Feyenoord profiteerde direct al van de samenwerking. ''Drie spelers van de club zijn uitgenodigd om bij ons te gaan meetrainen, onder wie één international van VS onder 20. Zo kunnen we kijken of die jongens goed genoeg zijn voor Feyenoord. Ook hebben we een jonge speler ontdekt in Amerika, die nog geen achttien jaar is. Die gaat eerst in de opleiding van Orange County spelen en komt daarna onze kant op.''

Te Kloese hoopt de komende jaren stappen te maken. ''We moeten de focus houden op onze identiteit, op Rotterdam en Nederland, maar ook onze vleugels uitslaan. Dan gaat het om scouting, kennis en commerciële mogelijkheden. We hebben vorig jaar een fantastische campagne gehad in Europa en dit seizoen ook een heel mooie groepsfase. Daarmee hebben we ook buiten Nederland hoge ogen gegooid, daar willen we op voortborduren.

''Het betekent dat je af en toe verder moet kijken dan de eigen landsgrenzen'', vertelt de algemeen directeur. Feyenoord denkt ook eraan om oud-spelers onderdeel te maken van het nieuwe beleid. ''We hebben in het verleden al met een aantal spelers uit het buitenland veel succes gehaald, zoals Shinji Ono, Julio Cruz of Jerzy Dudek. Dat soort jongens moeten we misschien wel actief bij het beleid gaan betrekken.''

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties