Feyenoord en Orange County SC slaan handen ineen

Feyenoord en Orange County SC slaan handen ineen

Als onderdeel van haar internationale strategie heeft Feyenoord een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Orange County SC. De club uit Californië, die uitkomt in de USL Championship op het tweede Amerikaanse niveau en daar in 2021 kampioen van werd, gaat met de Rotterdammers onder meer samenwerken op het gebied van talentontwikkeling, scouting en innovatie.

Algemeen directeur Dennis te Kloese is verheugd met de strategische stappen die Feyenoord op samenwerkingsgebied zet in de Verenigde Staten, volgend op diverse educatieve partnerships die Feyenoord al enige jaren onderhoudt met meerdere Amerikaanse voetbalclubs. Orange County SC is er daar een van, zo vertelt de algemeen directeur op de clubwebsite.

''Ik ken Orange County SC erg goed vanuit mijn tijd in Amerika'', aldus Te Kloese. ''Het is een ambitieuze club die bewezen sterk is in scouting van talenten en daarnaast flink aan de weg timmert op het gebied van digitale ontwikkeling en voetbalinnovatie, waar we als Feyenoord zijnde zeer in zijn geïnteresseerd. Ik ben er van overtuigd dat deze samenwerking beide clubs echt verder kan helpen.''

Oliver Wyss, directeur voetbalzaken en general manager van Orange County SC, is erg trots op de de samenwerking. ''Dat een gerenommeerde voetbalclub als Feyenoord met ons wil optrekken is een mooie erkenning voor onze werkwijze en focus op talentontwikkeling. Samenwerken met en ons oor te luister leggen bij Feyenoord zal ons sterken op het gebied van voetbalmethodiek en technische knowhow. Ook is dit voor ons een mooie ingang in het Europese voetballandschap.''

Feyenoord en Orange County SC slaan handen ineen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties