"Dat geeft ons een sterke positie op de transfermarkt"

"Dat geeft ons een sterke positie op de transfermarkt"

Dennis te Kloese heeft op de nieuwjaarsreceptie dinsdagavond uitgebreid gesproken over diverse onderwerpen rondom Feyenoord. Naast de sportieve resultaten en de contractverlenging van Antoni Milambo, ging het ook over mogelijke aanwinsten op de transfermarkt en de financiële situatie van de club. De directeur van de Rotterdammers heeft de afgelopen periode vooral gefocust op het behouden van het huidige elftal, waar diverse contractverlengingen aan te pas kwamen.

"Je moet altijd kijken hoe je je als club kan versterken", begint Te Kloese zijn verhaal over mogelijke transfers. "We hebben er natuurlijk mee te maken dat transferperiodes over het algemeen moeilijke periodes zijn. Het geeft veel druk op de club, spelers en trainer. Je merkt soms wel dat het heel onrustig is, dat is niet erg. Maar ik denk dat er buiten de ingaande en uitgaande transfers, er in het afgelopen jaar heel veel aandacht is gegeven om de huidige selectie bij elkaar te houden. Dat geeft ons een sterke positie op de transfermarkt."

"Daarbij moet je wel realistisch blijven", benadrukt de directeur van Feyenoord. "We hebben heel veel spelers op dit moment die gewoon erg in de gaten worden gehouden. Als je onze selectie naloopt bij een gemiddelde datum dat er namens FIFA interlands zijn, hebben wij tussen de dertien en zestien internationals. Dat geeft waarde voor de club maar zorgt er ook voor dat er wel eens aan jongens getrokken wordt, daar moet je ook niet voor weglopen."

Financiële zaken
Zelfs met de inkomsten van recordtransfers en de Champions League kan Feyenoord niet aanhaken op het financiële level van PSV en Ajax. "Daar wil ik best iets over zeggen. We hebben een aanloopperiode gehad en op dit positieve en succesvolle moment waarde gecreëerd voor de club. Daar is wel een periode overheen gegaan. In het verleden zijn er beslissingen genomen over aankopen en spelers en hadden wij het gewoon heel moeilijk. Twee of drie jaar geleden was hier een negatief transferresultaat en de covidperiode heeft ook zijn beslag gelegd op de club."

Toch zijn de effecten van het harde werken in de afgelopen jaren nu wel te zien. ''We gaan nu de goede kant op en tonen ambitie om op een gegeven moment, en ik denk dat we daar langzaam komen, geen speler te hoeven verkopen om daar een nieuwe speler voor aan te trekken. Maar dat is een lange weg geweest. Aan de andere kant lees je vaak bedragen in de krant, maar dat zijn brutobedragen en daar gaan nog heel wat kosten vanaf. Ik denk dat er gemiddeld zo’n 25 tot 30 procent aan kosten wordt afgetrokken, en als je wilt herinvesteren, hebben we daar ook afspraken over.''

Orkun Kökcü
Om een voorbeeld te geven over de financiën, vertelt Te Kloese iets over de transfer van Orkun Kökcü. "Dan heb je ook wel eens dat er een grote club uit Portugal die zegt: we halen je beste speler en aanvoerder weg, maar gaan de betalingen wel over een aantal jaren uitsmeren. Dat doen ze over een aantal jaren, terwijl de behoefte van ons wel is om een speler direct te halen. Je moet gewoon goed het belang van de club in de gaten houden om dit soort beslissingen te nemen. Ik hoop dat we daar in de komende periode goed mee om blijven gaan. Je ziet dat er nu een jonge selectie staat die een hoop waarde vertegenwoordigt. In de tussentijd is elke transferperiode onrustig."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties