Te Kloese blij met gemaakte stappen: "Dan vind ik dat wel indrukwekkend"

Te Kloese blij met gemaakte stappen: "Dan vind ik dat wel indrukwekkend"

2023 was voor Feyenoord een erg succesvol jaar, waar veel geld werd ontvangen na het behalen het kampioenschap, via de plaatsing voor de Champions League en natuurlijk de recordtransfer van Orkun Kökcü. Met de uitgaven aan nieuwe spelers hoopt Dennis te Kloese dat de organisatie nog verder door weet te groeien op sportief én financieel gebied. Op de nieuwjaarsreceptie gaat de algemeen directeur van de Rotterdammers in op de ambities voor 2024.

"Ik kreeg er wel weer een beetje kippenvel van", begint Te Kloese tegenover de aanwezige gasten en de livestream te zien op Feyenoord ONE. De directeur zag diverse mooie beelden van het jaar 2023 en krijgt een glimlach op zijn gezicht. "Als je het dan later weer terugziet is het wel heel bijzonder. We hebben een heel bijzonder jaar meegemaakt en daar is door heel veel mensen heel hard aangewerkt. Ik denk dat we trots mogen zijn op een fantastisch jaar. De lat wordt natuurlijk hoog gelegd, en terecht. Hopelijk wordt dit weer een bijzonder jaar met mooie momenten."

Sportieve ambities
Het gesprek met host Jan Dirk Stouten gaat verder over de sportieve ambities. "Ik denk zal dat als je terugschakelt en je van Conference League, naar Europa League gaat en alle spelers die hier zijn geweest, dan hebben we enorme stappen vooruit gemaakt. Dat neemt niet weg dat we ambitieus blijven en de illusie hebben nog meer stappen te maken. Van de fantastische momenten in de Conference League, die echt een omslag hebben gegeven binnen de club, tot aan de teleurstelling als je in de Champions League niet wint. Dat is wel een groot contrast natuurlijk. Als je daarmee kan omgaan en hopelijk doortrekken naar een nog hoger niveau, tekent dat wel de stappen die de club heeft gemaakt."

Toch maakt Te Kloese wel kenbaar dat hij teleurgesteld is in het verloop van dit Eredivisieseizoen. "Ik houd er niet zoveel van om naar andere ploegen te kijken, maar ik denk dat we wel heel veel respect moeten hebben voor wat PSV op dit moment laat zien, dat is heel bijzonder. Maar wij moeten naar onszelf kijken en ik denk dat we, met het spelersmateriaal en het voetbal dat we laten zien, onszelf te kort doen. Daar is iedereen zich van bewust en daar wordt ook ongelofelijk hard aan gewerkt. Ik wil wel de positieve dingen de boventoon laten voeren, want we mogen heel trots zijn en we blijven een heel jong elftal hebben. We hebben een ongelofelijk resultaat behaald met het kampioenschap en ik hoop dat daarmee de basis wordt gelegd naar stabiele resultaten."

"Ik denk dat de lat heel hoog gelegd mag worden", vervolgt Te Kloese. "We moeten er zelf verantwoordelijk voor blijven en goed analyseren wat we goed doen en wat we niet goed doen. Aan de andere kant denk ik dat we heel veel dingen heel goed doen, maar is het ook duidelijk dat we veel andere dingen beter moeten doen. Het is een fantastische groep aan spelers en een fantastische trainer. Maar buiten dat hebben we natuurlijk een fantastisch project, als je ziet welke stappen de vrouwen hebben gemaakt, de jeugdopleiding en met de jonge spelers in het eerste elftal. Ik krijg wel eens lijstjes door met clubs die op de tribune zitten om naar onze spelers te kijken, dan vind ik dat wel indrukwekkend."

Tweede plaats
Het resultaat van afgelopen weekend was wederom een pijnlijke bevestiging dat de tweede plek dit seizoen het hoogst haalbare lijkt, zelfs nu we pas op de helft van het speelschema zitten. Of Te Kloese het als een prijs ziet met oog op de inkomsten uit de Champions League? "Een hoofdprijs niet, maar we gaan er wel voor natuurlijk. We mogen niet zeggen dat het voor ons het hoogst haalbare is, maar we moeten strijden voor wat we hebben. Je ziet dat geen een ploeg het ons makkelijk maakt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij het heel goed gaan doen en we het ook al heel goed doen op diverse punten. Het spel dat we tonen geeft alle reden tot vertrouwen."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties