Te Kloese: ''Daar verandert echt niks aan door zijn vertrek''

Te Kloese: ''Daar verandert echt niks aan door zijn vertrek''

Jens Toornstra maakt definitief de overstap naar FC Utrecht. De 33-jarige middenvelder heeft een contract getekend tot medio 2025 met een optie op nog één seizoen. Dennis te Kloese is lovend over Toornstra. De algemeen directeur van Feyenoord benadrukt dat Jens zeker niet weg hoefde bij Feyenoord.

''Sterker nog: we hadden hem er graag bij gehouden en hebben hem dat ook in meerdere gesprekken de afgelopen dagen aangegeven'', vertelt Te Kloese op de clubwebsite van de Rotterdammers. ''Maar als directie en hoofdtrainer willen wij een speler die zoveel voor de club heeft betekend niet tegen zijn zin in bij de club houden. Trainer Arne Slot heeft eerder al aangegeven dat Jens van grote waarde is en dat zijn rol sinds vorig seizoen niet veranderd is. Jens is in alle opzichten een voorbeeldprof voor de jongeren en iemand die, zoals zo vaak al is gebleken, bovendien toch altijd weer zijn minuten zal maken."

''Intern hebben we besproken dat alleen als Jens zelf herhaaldelijk zou aangeven graag te vertrekken we hierover zouden nadenken. Dat heeft hij meerdere keren gedaan en dat in relatie tot zijn grote staat van dienst heeft ons doen besluiten ons coulant op te stellen in de medewerking voor zijn vertrek. Een speler die zich zo’n lange tijd met volle overgave heeft ingezet, zoveel voor de club betekend heeft en nu besluit elders voor zijn kans te willen gaan, willen we dan ook niet in de weg staan.''

De kans is groot dat Toornstra in de toekomst weer terugkeert bij Feyenoord. De middenvelder en de Rotterdammers hebben eerder de intentie uitgesproken dat hij na zijn actieve voetballoopbaan in een andere functie terugkeert bij de club. ''Dat blijft de bedoeling, daar verandert echt niks aan door zijn vertrek, maar dat komt allemaal later wel. Voor nu wensen we Jens alle succes bij FC Utrecht'', sluit Te Kloese af.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties