Officieel: Toornstra neemt na acht jaar afscheid

Jens Toornstra heeft Feyenoord na acht jaar verlaten en een contract getekend bij FC Utrecht. De 33-jarige middenvelder kan bij de Domstedelingen zijn carrière op een mooie manier afsluiten en op deze manier door de voordeur vertrekken uit De Kuip.

In Utrecht heeft Toornstra een contract getekend tot medio 2025, inclusief een optie om de samenwerking tot medio 2026 te verlengen. ''Jens is een directe kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij heeft de afgelopen seizoenen, maar ook het huidige seizoen, laten zien topfit te zijn'', vertelt technisch directeur Jordy Zuidam.

Toornstra speelde 313 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij 65 doelpunten maakte en 62 assists gaf. Zijn beste seizoen was die in het kampioensjaar, waarin hij een groot aandeel had in het winnen van de landstitel. Toornstra werd één keer kampioen in De Kuip, won twee KNVB Bekers en twee Johan Cruijff Schalen.

Toornstra blikt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Feyenoord. ''Ik ben ongelooflijk trots zo lang voor deze fantastische club te hebben mogen spelen'', vertelt Toornstra op de clubwebsite. ''Samen met de supporters en alle mensen binnen de organisatie heb ik alles mogen winnen wat er in Nederland te winnen valt en hebben we ook nog eens in een Europese finale gestaan.''

''Mijn sportieve dromen zijn daarmee meer dan uitgekomen en Feyenoord houdt voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik voel me echter nog te fit om niet elke week te spelen. Ooit zal mijn lichaam wel aangeven dat het niet meer gaat, maar ik voel me nu nog zo goed dat ik de hele week en elke training wil toewerken en toeleven naar de wedstrijd met het idee dat ik in de basis kan starten. Vandaar dus het lastige besluit nu weg te gaan.''

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties