Talentvolle Sauer maakt ook indruk tegen Willem II

Talentvolle Sauer maakt ook indruk tegen Willem II

Leo Sauer heeft ook tijdens de besloten oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Willem II een uitstekende indruk weten te maken. De Rotterdammers wonnen het duel tegen de Tilburgers vrij eenvoudig met 3-0 en de talentvolle zeventienjarige Slowaak kwam vlak na rust binnen de lijnen.

''Die versnelling kort na de pauze op een dinsdagmiddag tegen Willem II. Die beweeglijkheid, ondanks zijn lengte. Het had wel iets weg van de manier waarop Cody Gakpo zijn tegenstanders doorgaans in de luren legt'', schrijft Feyenoord-watcher Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad. ''Uiteindelijk strandde de actie in schoonheid, maar eigenlijk laat de 17-jarige Slowaak bij al zijn optredens wel iets zien waarvan je even naar het puntje van de stoel schuift.''

Feyenoord is zuinig op Sauer en doet er alles aan om overbelasting te voorkomen. De linksbuiten kreeg daarom één helft speeltijd tegen Willem II. Een basisplaats is mede daardoor de komende wedstrijden dan ook niet aan de orde, zo ziet Slot. ''Maar Sauer heeft een individuele actie, dat is duidelijk.'' Ook Gernot Trauner is onder de indruk. ''Leo laat nu al zien wat hij allemaal kan. Hij is iemand die al een rol kan gaan spelen bij Feyenoord. Maar ook iemand voor de toekomst.''

Dat Sauer een rol gaat spelen bij Feyenoord 1 is wel duidelijk. Vanwege zijn goede prestaties koos Slot afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam er eerder voor om de rechtspoot in te brengen dan bijvoorbeeld Javairô Dilrosun. ''Het is knap als je pas 17 jaar bent en laat zien dat je het niveau aankan'', concludeert Slot, die weet dat de weg nog lang is voor Sauer om naar een volwaardige basisspeler te groeien. De buitenspeler blijft rustig onder alle lovende kritieken en weet zelf dat dit nog maar het begin is.

Contract tot medio 2026
Sauer heeft bij Feyenoord een contract tot medio 2026. De Rotterdammers huurden de Slowaak eerst van MSK Zilina en waren al snel overtuigd en namen Sauer definitief over. Hij werd ontdekt door scout Mark Ruijl tijdens het EK-kwalificatietoernooi Onder 17 in Nederland. Het was de bedoeling dat Sauer zich zou aansluiten bij Onder 21, maar door een uitstekende voorbereiding krijgt hij voorlopig zijn kans in het eerste.

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties