'Szymański gaat vrijdag tekenen bij Feyenoord'

'Szymański gaat vrijdag tekenen bij Feyenoord'

Sebastian Szymański mag zich spoedig speler van Feyenoord noemen. De 23-jarige aanvallende middenvelder gaat volgens journalist Sebastian Staszewski vrijdag een contract tekenen bij de Rotterdammers. Szymański vliegt donderdag naar Nederland voor een medische keuring nadat er vandaag een akkoord is bereikt over een huurtransfer met optie tot koop.

De 23-jarige Szymanski heeft bij Dinamo Moskou nog een contract tot 2026, maar door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is een huurtransfer naar Feyenoord mogelijk. Szymanski was afgelopen seizoen goed voor 6 goals en 8 assists in het shirt van de Russische club. Die club nam hem in 2019 over van Legia Warschau. Szymanski speelt vooral op de tienpositie, maar hij kan ook als acht en als hangende rechtsbuiten uit de voeten.

Nadat Poolse media melding maakten over het akkoord deden Nederlandse media navraag. Bronnen intern bij Feyenoord bevestigen het nieuws aan RTV Rijnmond en VI. De naderende komst van de international van Polen mag worden gezien als een enorme stunt. Tot op het laatste moment heeft Hertha BSC er nog alles aan gedaan om Szymanski uit handen van Feyenoord te houden. Ook Besiktas en Galatasaray SK waren concreet.

Koopoptie
Martijn Krabbendam weet woensdagavond nog te melden dat Feyenoord al een aantal dagen een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Szymański. De clubs hebben vanavond ook de laatste details en administratieve zaken afgehandeld. Ook de koopoptie is bepaald, maar daar worden geen officiële mededelingen over gedaan.

Lees meer over
Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties