Supporters verzinnen nieuw lied voor Beelen

Supporters verzinnen nieuw lied voor Beelen

Thomas Beelen heeft zijn kans gegrepen bij Feyenoord. De talentvolle verdediger moest onverwacht Gernot Trauner vervangen in de basisopstelling. De Oostenrijker kampt met een hamstringblessure waardoor alle ogen gericht waren op Beelen. Inmiddels heeft de 22-jarige centrale verdediger ook indruk gemaakt op Het Legioen.

Tijdens de uitwedstrijd tegen PSV was er voor het eerst een supporterslied te horen voor Beelen. Het socialemediakanaal 'Zingmeedan' deelt de tekst om het nummer verder te promoten onder de supporters. Het is de bedoeling om zondagavond tegen Heracles Almelo Beelen massaal toe te zingen met zijn nieuwe nummer.

Beelen wordt ook wel het 'monster' van Feyenoord genoemd. Hij heeft zijn bijnaam te danken aan een oud-ploeggenoot, Bram van Polen. Tijdens een interview vertelde die dat de Rotterdammers met de juiste krachttraining een monster van hem aan het maken zijn. In gesprek met de NOS zag Van Polen de huidige ontwikkeling van Beelen niet direct aankomen.

Ook Lee-Roy, die assistent-trainer was van PEC Zwolle toen Beelen doorbrak in het eerste elftal, zag de huidige ontwikkeling niet aankomen. ''Ik vond het wel een aardige voetballer, maar dat hij uiteindelijk als verdediger nog veel beter tot zijn recht zou komen, had ik niet voorzien. Beelen ontwikkelde zich daarna snel. Hij is een dunne gozer, maar wel fysiek sterk. Hij schuwt de duels niet.''

Van Polen zag de eerste kwaliteiten van Beelen op de training. "We speelden een partij elf tegen elf. Beelen stond tegenover Gervane Kastaneer en liep hem met de bal aan alle kanten voorbij. Dat was voor het eerst dat ik dacht: dit ziet er eigenlijk best wel aardig uit. Hij kan goed dekken en heeft met zijn snelheid nog weleens een gaatje voor me dichtgelopen. Al liep ik er ook wel eens eentje voor hem dicht, hoor.''

Lees meer over
Thomas Beelen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties