Supporters enorm kritisch: ''Iets meer krediet hoort er wel bij natuurlijk''

Supporters enorm kritisch: ''Iets meer krediet hoort er wel bij natuurlijk''

Feyenoord presteert op basis van het puntenaantal beter dan vorig seizoen. De Rotterdammers hebben één punt meer behaald na vijftien speelrondes. De ploeg van trainer Arne Slot heeft daarnaast ook nog eens acht doelpunten meer gescoord. Vanwege de nederlagen tegen Atletico Madrid en PSV heerst er vooral een negatieve stemming in De Kuip. Tijdens de rust van de thuiswedstrijd tegen FC Volendam werd er flink gefloten door supporters vanwege het matige spel.

''Wat dat zegt? Dat mensen heel snel verwend zijn'', begint journalist Martijn Krabbendam in gesprek met Voetbal International. ''Feyenoord speelt een hele moeilijke wedstrijd tegen een hele moeilijke ploeg, omdat ze met zijn allen in de zestien staan. Ga dan maar in de kleine ruimte kansen creëren. Het scenario zag er wel goed uit, omdat Feyenoord snel op voorsprong kwam. Na die 1-1 gaan ze met zijn allen dat punt verdedigen, en dan moet je de mazzel hebben dat de bal een keer goed valt. Mensen hebben de afgelopen jaren Feyenoord geweldige wedstrijden zien spelen, ook nu deden de spelers echt weer hun best. Je mag fluiten hoor als supporter, want dat recht heb je natuurlijk. Alleen iets meer krediet hoort er wel bij natuurlijk."

Feyenoord verkeert niet in een uitstekende vorm, en de twee recente nederlagen kwamen hard aan. De stadionclub kon de steun van Het Legioen daarom goed gebruiken, want tegen FC Volendam ging het moeizaam. ''Ik dacht: die gaan nooit meer een goal maken, en op dat moment kopte Santiago Gimenez de 2-1 binnen. Ze hebben er hard voor moeten werken, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Op de tribune zaten wat mensen: misschien moet hij eruit en Ueda erin. Slot zei: als je goals nodig hebt, laat ik mijn spits staan, dat klinkt natuurlijk logisch. Je gaat niet je topscorer eruit halen als je moet scoren. Hij speelde niet best, maar uiteindelijk staat hij er weer wel en doet hij het toch. Dan ben je gek gezegd toch Man of the Match.''

Assist Dilrosun
Javairô Dilrosun gaf met zijn invalbeurt weer een teken van leven. De buitenspeler kan dit seizoen bij Feyenoord amper rekenen op speelminuten. De talentvolle Sauer is Dilrosun in de pikorde voorbij, maar misschien biedt de assist in de slotfase tegen FC Volendam weer nieuwe mogelijkheden. ''Voor zo'n speler is het lekker dat hij een signaal afgeeft dat hij nog bestaat. Misschien helpt het wel mee in het vinden van een nieuwe club. Het is niet zo dat Dilrosun vanaf nu meteen in de basis staat. Een teken van leven is altijd goed. Het kwam voor Feyenoord op een perfect moment.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties