Sturm Graz wint generale repetitie; late goals bij Lazio en Midtjylland

Feyenoord staat donderdag voor een belangrijke wedstrijd in de Europa League. Na de nederlaag tegen SS Lazio moet er in De Kuip gewonnen worden van Sturm Graz om zicht te houden op een ticket voor de knock-outfase. De Oostenrijkers beleefden net als Feyenoord een goede generale repetitie voor dat duel. Ook Lazio boekte opnieuw een zege, terwijl FC Midtjylland op de valreep een punt pakte.

SK Austria Klagenfurt - Sturm Graz 0-2
Sturm Graz heeft na een teleurstellend, doelpuntloos gelijkspel tegen laagvlieger TSV Hartberg een week geleden nu een goede week achter de rug. Het begon de Europa League met een 1-0 zege op FC Midtjylland en was vervolgens met 0-2 te sterk voor Austria Klagenfurt. Voormalig Sparta-spits Emanuel Emegha zag eerst nog een goal afgekeurd worden, maar vervolgens schoot Ivan Ljubic in minuut 68 wel op fraaie wijze de openingstreffer binnen. Vanaf randje zestien knalde hij een afvallende bal de kruising in. In de allerlaatste minuut pikte ook Emegha alsnog zijn doelpunt mee. De Nederlander maakte in de counter gebruik van zijn snelheid en rondde vervolgens beheerst af. Met de 0-2 zege blijft Sturm Graz de nummer drie van Oostenrijk en reist het met een goed gevoel af richting Rotterdam.

FC Nordsjaelland - FC Midtjylland 1-1
FC Midtjylland sleepte dit weekend met heel veel moeite een gelijkspel uit het vuur tegen de Deense koploper FC Nordjaelland. Lang keek de groepsgenoot van Feyenoord - die in de nationale competitie pas twee zeges boekte in de eerste negen wedstrijden - tegen een 1-0 achterstand aan, nadat de openingstreffer al na een kwartier werd binnengelopen. Pas in de elfde (!) minuut van de extra tijd kwam Midtjylland langszij. Na een handsbal in de zestien ging de bal op de stip en tekende Evander van elf meter voor de 1-1 en daarmee het tiende punt van dit seizoen.

SS Lazio - Hellas Verona 2-0
SS Lazio was drie dagen na de zege op Feyenoord ook te sterk voor Hellas Verona. Wel duurde het deze wedstrijd een stuk langer voor de Romeinen tot scoren kwamen. Pas in de 68e minuut kopte Ciro Immobile een voorzet bij de tweede paal binnen en zette hij zijn ploeg op voorsprong. Deze werd verdubbeld in de 95e minuut. Luis Alberto, die ook tegen Feyenoord trefzeker was, kreeg de bal op het randje van de zestien en klopte de keeper met een hard, laag schot. Met de nieuwe zege doet Lazio in de Serie A nog steeds bovenin mee. Het staat op plek zes, maar wel met slechts drie punten minder dan koploper Napoli.