Nieuwelingen stelen de show bij winnend Feyenoord

Feyenoord heeft zondagavond geen fout gemaakt in de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot was met 3-0 te sterk voor stadsgenoot Sparta. Debutant Marcos Lopez maakte een uitstekende indruk, net als Igor Paixão, die zijn eerste minuten in De Kuip maakte. In de slotfase maakte ook Ezequiel Bullaude zijn debuut voor de Rotterdammers.

Slot veranderde veel aan zijn basisopstelling ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Lazio (4-2) van afgelopen donderdag. Zo begonnen Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi vanaf de aftrap, net als Marcos Lopez, die daarmee zijn debuut voor Feyenoord maakte. Javairô Dilrosun speelde zondagavond op 10, wat erg goed uitpakte.

Feyenoord had niet lang nodig om de openingstreffer te maken: het duurde slechts vijf minuten voordat het eerste doelpunt al in het mandje lag. Orkun Kökcü schoot zijn ploeg met links in de verre hoek op voorsprong: 1-0. Wat volgde was een periode waarin Feyenoord de bovenliggende partij was en hier en daar kansjes creëerde, maar tot echt grote mogelijkheden kon het niet komen. Tien minuten voor rust beloonde Dilrosun zijn uitstekende eerste helft met een doelpunt. Keeper Nick Olij ging niet vrijuit, maar dat maakte Dilrosun en heel Feyenoord niets uit: 2-0.

De eerste vijf minuten na rust was Sparta de betere partij. De ploeg van Maurice Steijn kwam goed uit de kleedkamer en werd een aantal keer gevaarlijk, maar tot een doelpunt kwamen de bezoekers niet. Na een uur spelen kwamen Igor Paixão en Santiago Gimenez in het veld voor Idrissi en Danilo. De Braziliaanse vleugelaanvaller maakte daarmee zijn Eredivisiedebuut en zijn eerste minuten in De Kuip. Paixão was direct bepalend voor Feyenoord. De buitenspeler passeerde zijn directe tegenstander en gaf de bal daarna voor op Gimenez, die de bal afmaakte: 3-0. Ook Ezequiel Bullaude maakte in de slotfase nog zijn debuut voor de Rotterdammers.

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Kökcü, Timber, Dilrosun; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi
Sparta: Olij, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; Mijnans, Kitolano, De Guzman; Namli, Lauritsen, Van Crooij

Wissels
Feyenoord: Wellenreuther, Remie, Benita, Bjørkan, Hartman, Rasmussen, Wieffer, Bullaude, Naujoks, Wålemark, Gimenez, Paixão
Sparta: Schoonderwaldt, Koorevaar, Abels, Rekik, Eerdhuijzen, Meijers, Verschueren, Lokilo, Saito, Engels, Brouwer, Van Mullem