Stadiondirecteur De Leeuw: "Door het hele stadion is flink huisgehouden"

Stadiondirecteur De Leeuw: "Door het hele stadion is flink huisgehouden"

Supporters van Ajax en PSV hebben zich zondag wederom niet weten te gedragen in De Kuip. Op verschillende plaatsen in het stadion werden tijdens de bekerfinale vernielingen aangericht. "Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken", vertelt stadiondirecteur Lilian de Leeuw.

"Door het hele stadion, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, is flink huisgehouden", vertelde ze verder aan RTV Rijnmond. Een precies schadebedrag is nog niet bekend. "De komende dagen wordt een inventarisatie gemaakt, waarna de eerste inschatting als claim naar de KNVB gaat. Naar verwachting zal de bond op haar beurt de schade dan weer verhalen op de betrokken clubs."

De Leeuw maakte als stadiondirecteur voor het eerst mee dat supporters van Ajax en PSV De Kuip bezochten voor de bekerfinale. "Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto's ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd."

Buiten het stadion werden ook op treinstation Rotterdam Stadion vernielingen aangericht. De politie maakte eerder al bekend dat er rond de bekerfinale zo'n vijftig personen zijn gearresteerd. Zij werden opgepakt voor onder meer belediging, discriminatie, illegaal vuurwerk en vernieling.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties