Spitsendiscussie laait weer op: "Signaal richting Danilo"

Spitsendiscussie laait weer op: "Signaal richting Danilo"

Na vrijwel iedere speelronde kan er bij Feyenoord weer volop gediscussieerd worden over wie de eerste spits moet zijn. Danilo kreeg in Groningen opnieuw de voorkeur, maar het was Santiago Gimenez die als invaller tot scoren kwam. Voor hem een heel belangrijke goal, zo zag clubwatcher Dennis van Eersel.

"Je zag de reservespelers ook extra met hem meeleven, vooral de Spaanstalige jongens", vertelde hij in de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond. "Het was zijn derde in de Eredivisie en hij heeft zich in de Europa League ook al laten gelden. Het is wel echt een signaal richting Danilo, die na de winterstop de concurrentiestrijd vooralsnog heeft gewonnen een steeds mocht starten. Voor de winterstop gebeurde het ook dat op een gegeven moment Gimenez erin kwam. Het is lekker dat hij nu ook in 2023 al een keer heeft kunnen scoren."

Dat terwijl Danilo juist bijzonder onzichtbaar was voor een wedstrijd die zich veel rond het Groningse doel afspeelde. "Hij kwam eigenlijk niet in het stuk voor. Ik vond hem wel weer keihard werken - het Bryan Linssen-argument - want hij heeft veel meters gemaakt. Constant achter de keeper aanlopen en door op de verdediging. Uiteindelijk betaalt zich dat ook uit; Groningen wordt vermoeid en levert daardoor heel snel de bal weer in. In die zin had hij zeker zijn waarde. Maar je kijkt altijd kritisch naar een spits, want hij staat er ook om goals te maken. Daarin hebben we hem niet gezien."

Welke spits zie jij graag starten in de Klassieker?
Lees meer over
Danilo Pereira da Silva Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties