'Spelersgroep Oranje keert zich ook tegen De Kuip'

'Spelersgroep Oranje keert zich ook tegen De Kuip'

De uitspraken van Louis van Gaal maken nog altijd veel los. De bondscoach is kritisch geweest op de faciliteiten in De Kuip. Als Van Gaal het voor het zeggen heeft worden er voorlopig dan ook geen interlands meer gespeeld in Rotterdam. Volgens De Telegraaf krijgt de trainer nu ook bijval vanuit de spelersgroep.

De spelers hebben in het verleden regelmatig aangegeven het liefst in De Kuip te voetballen, maar die mening is de laatste jaren veranderd. De krant meldt dat een groot deel van de selectie van Oranje het liefst in de Johan Cruijff ArenA speelt. De KNVB kan zich vinden in de kritiek, maar wil en kan De Kuip niet afschrijven.

Indien het Nederlands elftal de groep in de Nations League weet te winnen worden de Final Four wedstrijden in Nederland afgewerkt. In juni is de Johan Cruijff ArenA niet beschikbaar en ook in Eindhoven zijn er dan veel evenementen. De Kuip en De Grolsch Veste maken daardoor serieuze kans om als speellocatie te dienen.

Nederland - Frankrijk
Op de achtergrond is er al jaren kritiek op De Kuip. Na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk in Rotterdam op vrijdag 16 november 2019 kreeg de voetbalbond een klachtenregen. De Fransen gingen 'helemaal uit hun dak' bij het zien van hun kleedkamer en de voorzieningen in het stadion. De infrastructuur voor én na de wedstrijd, de supporters die in de regen zaten, de hospitality voor de sponsoren en media-faciliteiten zorgden voor veel irritatie.

Lees meer over
De Kuip Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties