"Slot ziet ook dat Til daarin absoluut een meerwaarde is"

"Slot ziet ook dat Til daarin absoluut een meerwaarde is"

Over de rol van Guus Til bij Feyenoord bestaat de laatste weken veel discussie. In het veldspel van de Rotterdammers valt de middenvelder geregeld uit de toon, maar hij tekende tegen Heracles Almelo wel voor alweer zijn vijftiende goal van het seizoen. Volgens de mannen aan tafel bij FC Rijnmond weegt dat tweede zwaarder dan het eerste.

"Ik denk dat hij bij Slot behoorlijk onomstreden is", begon clubwatcher Dennis van Eersel. "Maar ook aan deze tafel is het veel over hem gegaan. Toornstra heeft hem op die positie in Belgrado heel goed vervangen, met ook nog een hoog rendement. Dat zwengelt die discussie aan. Maar de teller staat na gisteren op 15. Hij is de enige middenvelder die op de topscorerslijst boven de tien staat. Sowieso zijn er bij Feyenoord de afgelopen tien, vijftien jaar niet veel middenvelders geweest die dit soort cijfers konden afleggen. Alleen dat is al een argument dat sterk in zijn voordeel spreekt."

Thomas Verhaar is het daarmee eens, al snapt de oud-profvoetballer wel waar de kritiek vandaan komt. "Als je hem aan de bal ziet... Dat oogstrelende heeft hij niet. Hij is niet het type speler dat tussen de linies doordraait en met een steekpass iemand voor de goal zet. Hij scoort wel veel en ik denk ook dat hij in het gedeelte zonder bal extreem belangrijk is voor Feyenoord. Ik denk inderdaad dat Toornstra dat best kan opvangen, alleen heeft hij een iets lager rendement. Dan is het logisch dat ze Guus Til opstellen."

"Er waren een paar goals, bijvoorbeeld tegen Cambuur, waar je echt het onzichtbare werk van Til zag", voegde Van Eersel daaraan toe. "Waarbij hij meteen afjaagt bij een kort genomen doeltrap, de bal daardoor heel snel over de zijlijn gaat en daar uiteindelijk een doelpunt uit voortkwam. Ook dat soort dingen neemt Slot mee. Die ziet ook dat Til daarin absoluut een meerwaarde is."

Lees meer over
Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties