Slot zet spelers op scherp: "Die strijd ligt weer open"

Slot zet spelers op scherp: "Die strijd ligt weer open"

Het memorabele Eredivisieseizoen 2022/23 is ten einde. De spelers van Feyenoord reizen binnenkort af naar hun nationale elftal, of gaan genieten van hun vakantie. Maar trainer Arne Slot blikte wel alvast vooruit op het nieuwe seizoen dat over een paar maanden voor de deur staat.

"Ik heb de spelers na de wedstrijd gezegd dat kampioen worden één is, maar dat we nog beter moeten zijn als we de titel willen prolongeren", gaf de oefenmeester aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De Champions League komt er nu bij voor ons, we staan voor uitdagingen." Daarmee mogen de Rotterdammers ook gaan fantaseren over de mogelijke lotingen. Maar waar enkele spelers dromen van wedstrijden tegen Europese grootmachten, hoopt Slot de sterkste clubs juist te ontlopen. "Manchester City? Natuurlijk wil ik daar niet tegen spelen."

Tegelijkertijd zal Feyenoord in de gaten houden wat er bij Eredivisieconcurrenten Ajax en PSV gebeurt. Beide clubs beleefden een teleurstellend seizoen en zullen in de zomer gaan investeren om een herhaling daarvan te voorkomen. "En succes is koopbaar", weet Slot. "Dat heeft het verleden wel bewezen. Bij ons verwacht ik niet veel mutaties. In elk geval niet zoveel als vorige zomer." Een vertrek van aanvoerder Orkun Kökcü zou het meest aannemelijk zijn, maar Slot nam wel al afscheid van huurlingen Oussama Idrissi, Sebastian Szymanski, Timo Wellenreuther en Jacob Rasmussen. "Omdat nooit helemaal zeker is of ze na de zomer al terugkeren. De jongens weten wel wat wij graag willen", doelde hij op een langer verblijf van het viertal.

Aan de bak
Tot slot zette de oefenmeester zijn spelers alvast op scherp voor het nieuwe seizoen. "Ik wil dat ze vanaf 4 juli, als wij weer beginnen met trainen, meteen laten zien dat ze héél graag bij de eerste competitiewedstrijd in de basis willen staan. Die strijd ligt weer open", waarschuwde hij. Hij stelt zich voor dat ze al tijdens de zomerstop geprikkeld worden. "Dat ze op vakantie zijn en dan een piepsignaal op hun telefoon horen. En dan kijken naar hun schermpje en zien dat Feyenoord een speler heeft gehaald. Dat ze dan denken: zo, die komt erbij, ik moet aan de bak."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties