Slot: ''Ze hebben allebei iets te veel hamstringklachten''

Slot: ''Ze hebben allebei iets te veel hamstringklachten''

Gernot Trauner en Reiss Nelson kampen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Twente met klachten aan de hamstring. De verdediger en aanvaller worden uit voorzorg aan de kant gehouden. De finale tegen AS Roma is niet in gevaar, maar trainer Arne Slot had vandaag het liefst met de twee in de basis gestart.

''Dat is wel jammer'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''De reden waarom je dat wilt is omdat je gisteren nog gezien hebt hoe midden in het seizoen AS Roma nog zit, die moeten echt vechten voor hun punten. Daar kan je fysiek gezien iets van vinden, maar dat zorgt er wel voor dat je heel scherp blijft. Daarom vind ik het heel jammer dat twee van de drie zijn afgehaakt. Dat is ergens een bewuste keuze.''

''Ze hebben eigenlijk allebei iets te veel hamstringklachten om daar een risico mee te nemen. Daar komt het eigenlijk op neer. Als de finale er niet achteraan had gezeten, dan hadden Trauner en Nelson wel gespeeld vandaag. Dan is het heel lastig om een afweging te maken om ze in het veld te zetten als ze zelf ook iets van twijfels hebben. Dan moet je het niet doen.''

Malacia
De verwachtingen zijn op dit moment dat de linksback de finale gaat halen. ''De goede hoop komt ook bij hen vandaan. Ik baseer me niet alleen op de medische staf, maar ook op de speler zelf. Het is heel aannemelijk dat Malacia komende week al met ons gaat meetrainen. We gaan woensdag al starten met trainen en dan is de finale een week later. Ik heb alle hoop en verwachting dat hij daar bij gaat zijn.

Lees meer over
Arne Slot Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties