Slot zag ook positieve punten bij 'een van onze minste wedstrijden'

Arne Slot kon er na afloop niet omheen dat zijn Feyenoord tegen RKC Waalwijk niet heeft laten zien wat er zou moeten. De drie punten werden echter over de streep getrokken en dus waren er voor de trainer ook positieve punten aan te stippen.

"Het was een compleet andere wedstrijd dan die we tot op heden dit seizoen gespeeld hebben", begon hij tegenover ESPN. "Het was een van onze minste wedstrijden, maar dan moet je ook naar de tegenstander en het scoreverloop kijken. Tegen Sparta zat het mee dat je na tien minuten met 2-0 voorstaat. Nu bleef dat heel lang uit."

Slot loofde vooral de strijdwijze van RKC. "We waren zelf minder aan de bal dan normaal, maar dat kan ook met RKC te maken hebben. Dan moet je het hebben van individuele bevliegingen of een gelukje. Die individuele bevlieging was er bijna, met die prachtige actie van Sinisterra langs de achterlijn. Daar scoorden we niet uit, maar uiteindelijk wel uit twee fouten van de tegenstander. Dat is ook het voordeel als je veel aanvalt, dan geef je de tegenstander veel kansen om foutjes te maken. Dan moet ik het maar op die manier positief uitleggen", lachte de trainer.

"Aan de bal ging veel fout", zag Slot. "Na de 0-1 kregen we vlak na rust wel een aantal uitstekende kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat lukte niet en dan is het vechten tot het einde. Met name in de eindfase waren we extreem slordig, toen werd het een beetje heen en weer rennen. Het was vandaag niet goed, dat is duidelijk, maar het is ook niet zo dat we van het veld geblazen zijn. De tegenstander heeft heel goed verdedigd en het lukte ons niet om daar kansen uit te creëren."

De coach was onder meer Justin Bijlow en Gernot Trauner dankbaar voor hun aandeel in het onschadelijk maken van de Waalwijkse dreiging. "Daarnaast hebben we heel veel corners tegen gehad, die hebben we ook uitstekend verdedigd. Dat zijn ook dingen om positief over te zijn. Dat is niet waar we normaal positief over zijn, maar we hebben wel de tweede wedstrijd op rij de nul gehouden."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties