Slot: ''Wij winnen niks makkelijk, maar we staan er heel goed voor''

Feyenoord speelde een matige wedstrijd tegen AZ, zo concludeerde Arne Slot na afloop van de gewonnen topper in De kuip. De trainer zag zijn ploeg vooral de eerste helft niet goed voor de dag komen. Uiteindelijk was een doelpunt van Marcus Pedersen voldoende voor de drie punten.

''Geluk van een kampioen? Het is deels geluk want de bal wordt van richting veranderd, maar je bent wel de buurt van hun zestien omdat je een corner krijgt. De tweede helft hebben we er alles aan gedaan om de wedstrijd te winnen'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''Dan hebben we inderdaad wel geluk met een van richting veranderde bal. Daarnaast hebben we keihard gewerkt en het geluk misschien wel afgedwongen door de tweede helft constant op hun helft te spelen.''

Slot zag zijn ploeg opnieuw weinig kansen weggeven. ''We hebben het nu wat bonter gemaakt dan normaal. De tegenstander had twee schoten en daarvan nul op goal. Toch hadden ze een doelpunt, dus dat is voor een topper ook weer eens wat nieuws. Meestal is het een schot en een goal. Nu was het nul schoten en een goal. Ongelukkig, we hebben ook totaal geen goede wedstrijd gespeeld. Het was misschien wel onze minste wedstrijd tijdens een topwedstrijd.''

Orkun Kökcü werd in de ogen van Slot vooral aanvallend gemist. ''Verdedigend stonden we prima. Alhoewel er ook niet heel veel van ze werd gevraagd, los van een aantal lange ballen. Aanvallend was het spel minder snel en ging de bal minder makkelijk van links naar rechts door de absentie van Kökcü. De buitenspelers kwamen daardoor minder snel in een één tegen één situatie. De buitenspelers van AZ stonden ook nog eens extreem laag, wat logisch is: ze stonden voor.''

Marcus Pedersen
De verslaggever van ESPN had hiervoor een interview gehad met de Matchwinner, maar de blijdschap straalde er niet echt vanaf. Slot krijgt de vraag wat voor type persoon de rechtsback is. ''Pedersen is een introverte jongen, die niet gelijk heel uitbundig is. In de kleedkamer zag ik wel dat hij heel blij was met die goal. Dat is een hele belangrijke. Als je dan de eerste maakt op zo'n moment is het extra mooi. Nogmaals: hij was wat gelukkig.''

Feyenoord titelkandidaat?
Slot wil niet te hard van stapel lopen: ''Het was een heel lastig blok, met heel veel moeilijke wedstrijden. Na veertien wedstrijden stonden we bovenaan. Wedstrijd 15, 16 en 17 waren drie hele lastige tegenstanders. De eerste wedstrijden voor de winterstop waren op voorhand ook niet heel makkelijk omdat we zoveel moeite hebben om wedstrijden te winnen. Volgende week moeten we tegen Fortuna. Thuis hebben we daar 1-1 tegen gespeeld. Wij winnen niks makkelijk, maar we staan er wel heel goed voor.''