Jahanbakhsh: ''Deze wedstrijd hebben wij gezien als een finale''

Alireza Jahanbakhsh is dolbij dat Feyenoord er nu in is geslaagd om de drie punten te pakken in een topper. De Rotterdammers wonnen mede dankzij zijn doelpunt met 2-1 van AZ in De Kuip.

''We wisten dat we moesten winnen vandaag'', vertelt Jahanbakhsh in gesprek met ESPN. ''Volgens mij zijn AZ en Feyenoord twee voetballende ploegen dit seizoen. Ik had niet verwacht dat er vandaag veel lange ballen zouden zijn. We moesten constant vechten voor de tweede bal. Zoveel kansen hebben we niet gecreëerd. Kleine momenten hebben het verschil gemaakt."

Ook Jahanbakhsh zag Feyenoord enorm matig aan de topper beginnen. AZ kreeg de grote kansen en kwam uiteindelijk via een eigen doelpunt van Javairô Dilrosun op voorsprong. ''De eerste helft hebben we niet ons beste voetbal gespeeld, in de tweede helft was het beter en hebben we kansen gecreëerd. Deze wedstrijd hebben wij gezien als een finale.''

''De laatste dagen was dat een manier waarop we dachten dat we konden scoren'', vertelt Jahanbakhsh over zijn doelpunt. ''We hebben hier bijna iedere dag op getraind. Idrissi en Hartman maakten aan de linkerkant de actie, dan was het voor mij zaak om bij de tweede paal de bal binnen te koppen. Hier hebben we op getraind en gelukkig ging hij er vandaag zo in.''

Tot slot vertelt de aanvaller dat deze drie punten enorm belangrijk voelen. ''Tegen Ajax en PSV hebben we het gevoel dat we twee punten hebben weggegeven. Dat was het gevoel van de hele groep. Vandaag konden we het echt niet meer weggeven. Met name de tweede helft hebben we dat laten zien. Dit waren de belangrijkste drie punten van het seizoen. Het is nog een lang seizoen, maar dit maakt het voor ons makkelijker. Nu gaan we volgende week weer volle bak.''