Slot: ''We hoopten die twee veel in het spel te krijgen''

Slot: ''We hoopten die twee veel in het spel te krijgen''

Feyenoord behaalde een gemakkelijke overwinning op Fortuna Sittard, maar kreeg toch weer twee doelpunten tegen. Trainer Arne Slot had de nodige complimenten over voor het spel van de Rotterdammers, maar plaatste ook enkele kritische kanttekeningen.

"Bij de 3-0 maken ze de 3-1 en dan is er nog best lang te spelen. Dan maak je de 4-1 en krijg je uit een standaardsituatie de 4-2 tegen. Ik vond het hele grote delen van de wedstrijd een goede wedstrijd van ons, maar ik vond het ook wel onvolwassen dat je na de rust de 3-1 tegen krijgt omdat Alireza niet met zijn man meeloopt. Als je het met 4-1 weer onder controle hebt, dan geven we een corner weg waardoor het 4-2 wordt. Dat je een corner weggeeft kan gebeuren, maar dan verdedig je 'm slecht. 4-2, en bij de volgende aanval schieten ze bijna de 4-3 binnen."

"Ik denk dat bijna elke corner van ze tot een doelpoging heeft geleid en dat moet er wel uit. Je moet negentig minuten lang scherp zijn, ook bij een 3-0 voorsprong kan je je man niet laten lopen. Dat zijn ook weer goede lessen die we meenemen naar de komende week", zo vervolgt Slot. "Ik ben kritisch, maar ik heb ons ook voor een groot gedeelte goed zien voetballen. Het was een heel moeilijk bespeelbaar veld, dus dat hielp niet mee. Maar we waren erg rustig en goed aan de bal, met name Mats en Orkun. We hebben voor de wedstrijd ook gezegd dat we hoopten die twee veel in het spel te krijgen. Dat lukte vrij aardig, want ze speelden heel dominant.

"De zijkanten waren ook weer dreigend met op rechts Alireza en op links Oussama die met z'n dribbels erg goed was. We hebben vaker zo goed gespeeld, maar meestal lukt het dan niet om het in de score tot uitdrukking te brengen. Nu waren het ook nogal wat lucky goals: de eerste een eigen goal, bij de derde leverden ze de bal heel gemakkelijk in en de vierde was wel een geweldige goal van ons... oh nee, dat was ook een lucky", zo vertelt Slot lachend.

Trauner
De verdediger speelde een kwartier mee in de slotfase van het duel. "Dit zijn de eerste stappen die hij moet zetten en uiteindelijk was dit er een mooi moment voor, want we stonden ruim voor. Het is nog best vroeg omdat hij pas twee trainingen heeft meegemaakt, maar dit was een mooi moment omdat je hem zo weer wat wedstrijdritme kan geven. Volgens mij was het in oktober dat hij zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft, dus is het fijn voor ons al team, maar zeker voor hem, dat hij wedstrijdminuten maakt."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties