Kökcü: ''Ik dacht dat hij het stadion uit zou gaan''

Direct na afloop van de wedstrijd in Sittard ontving ESPN-presentatrice Hélène Hendriks Orkun Kökçü op het veld van Fortuna . De spelers van Feyenoord hadden net de overwinning met het meegereisde publiek uit Rotterdam gevierd toen de aanvoerder zijn zegje mocht doen over de wedstrijd.

De 2-4 winst kwam op een rommelige manier tot stand na een duidelijke 0-3 ruststand. De tweede helft was dan ook niet geweldig. Toch was Kökçü verheugd. ''Ik heb twee weken niks gedaan dus ik was blij dat ik weer kon spelen.''

De vreugde bij de Rotterdammers was zichtbaar. Dit kwam met name door het idee dat Feyenoord de tegenstander wel eens zou kunnen onderschatten. ''De trainer heeft erop gehamerd. We hebben een serie moeilijke wedstrijden afgerond. We moesten niet denken dat we het moeilijkste al hebben gehad, dit was de belangrijkste wedstrijd voor ons.''

Kökçü gaat verder in op de wedstrijd. ''Je moet niet denken dat je hier makkelijk wint. We hebben elkaar opgepept. In de eerste helft is er geen vuiltje aan de lucht in de tweede komen ze nog even terug, maar een goede overwinning.''

De man van de wedstrijd bleek zijn kompaan op het middenveld. Mats Wieffer kogelde Feyenoord naar 0-2 en bepaalde het tempo bij de Rotterdammers. Kökçü geniet van zijn maatje: ''Heel goed om met Wieffer samen te spelen. Toen hij binnenkwam zag je dat hij voetballend al makkelijk mee kon. Als hij aan zijn kant de bal heeft, beweegt hij weg zodat ik daar kan komen.''

Over het doelpunt van Wieffer kan de aanvoerder lachen. ''Ik dacht dat hij het stadion uit zou gaan, maar hij kan wel goed schieten.'' Ten slotte geeft Hendriks aan dat Fortuna de bezoekers zo nu en dan geen strobreed in de weg legden bij de doelpunten. ''De derde goal dwingen we af door hoog druk te zetten. Nu ga ik lekker in de bus de andere wedstrijden kijken'', concludeert Kökçü .