Feyenoord wint van Fortuna na uitstekende eerste helft

Feyenoord wint van Fortuna na uitstekende eerste helft

Feyenoord heeft het duel tegen Fortuna Sittard weten te winnen. De uitwedstrijd in Sittard werd vooral gezien als 'potentiële bananenschil', maar de ploeg van trainer Arne Slot nam na negentig minuten de drie punten mee naar Rotterdam.

Mats Wieffer was aan de kant van Feyenoord de grote man van de eerste helft. De middenvelder maakt al weken indruk bij de stadionclub en bekroonde zijn goede spel met een schitterend doelpunt. Wieffer twijfelde geen moment toen hij werd aangespeeld door Javairô Dilrosun en haalde vol uit. Eerder werd het openingsdoelpunt gemaakt door een eigen doelpunt van Ximo Navarro.

Feyenoord wint van Fortuna na uitstekende eerste helft

Na de twee vroege treffers ging Feyenoord nadrukkelijk op zoek naar het derde doelpunt. Vlak voor rust was het dan ook raak via Santiago Gimenez. Fortuna Sittard ging pijnlijk in de fout door de bal in te leveren bij Alireza Jahanbakhsh. De buitenspeler hield het overzicht en gaf de Mexicaan een niet te missen kans. De eerste helft was om van te smullen ondanks dat Burak Yılmaz een aantal maal gevaarlijk was voor het doel van Timon Wellenreuther.

Feyenoord wint van Fortuna na uitstekende eerste helft

Voor Feyenoord leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. De tweede helft begon echter dramatisch. Fortuna Sittard wist via Deroy Duarte te scoren waardoor het geloof bij de thuisploeg weer terugkwam. De storm van de huidige nummer elf leverde verder geen tegentreffer op en Feyenoord kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. Nadat de ingevallen Igor Paixão met een gelukje wist te scoren was de wedstrijd beslist.

Feyenoord wint van Fortuna na uitstekende eerste helft

Feyenoord kon daarna zonder problemen de wedstrijd uitspelen. Al incasseerde het nog een doelpunt vanuit een hoekschop. Tien minuten voor tijd kwam Gernot Trauner nog binnen de lijnen. De Oostenrijker was de afgelopen maanden niet inzetbaar vanwege een blessure aan zijn knie. Het is voor Trauner nu vooral zaak om weer wedstrijdritme op te doen. Woensdag wacht de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen voor de TOTO KNVB Beker voor de ploeg van trainer Arne Slot.

Opstellingen
Fortuna Sittard: Pandur; Navarro, Siovas, Guth, Vita; Duarte, Bistrović, Özyakup; Noslin, Yilmaz, Embaló.
Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Dilrosun; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Wissels
Fortuna Sittard: Van Osch, Janssen, Cox, Gladon, Van Beijnen, Ferati, Hendriks, Buttink, Tasci, Radic, Cangiano.
Feyenoord: Marciano, Troost, Kasanwirjo, Trauner, Rasmussen, Lopez, Milambo, Taabouni, Bullaude, Paixão, Danilo.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties