Slot: "Wat dat betreft was de smalle selectie geen ramp"

Slot: "Wat dat betreft was de smalle selectie geen ramp"

Het 0-0 gelijkspel van Feyenoord op bezoek bij Maccabi Haifa was enigszins teleurstellend te noemen. Toch maakte trainer Arne Slot zich na afloop niet heel veel zorgen over het resultaat. Voor de camera van ESPN legde hij de nadruk op het feit dat zijn ploeg de nul heeft gehouden in een lastige Europese uitwedstrijd.

"In eerste instantie hebben we gezorgd dat de tegenstander zo goed als geen kansen heeft gehad", begon Slot. "Voor een uitwedstrijd deden we dat goed en gecontroleerd. De eerste helft hebben we niet goed gespeeld, maar de tweede helft waren we veel beter aan de bal. We hebben kansen gecreëerd. Niet ontzettend veel, maar het had voldoende moeten zijn om een goal te maken. Dat hebben we niet gedaan, maar het belangrijkste is dat je niet verliest."

Slot sprak van een groot verschil tussen de 'slordige' eerste helft en het tweede bedrijf, waarbij hij in het bijzonder de rol van Luis Sinisterra benoemde. "Hij legde in de tweede helft iets meer energie in de wedstrijd, wat ons ook hielp. In de eerste helft deed hij niet voldoende. Hij moest het team meer helpen, maar met name aan de bal is hij een belangrijke speler die het verschil kan maken. Hij moet er veel energie in stoppen om aan de bal te komen. Dat was in de tweede helft vele malen beter. Dan zie je gelijk hoe dreigend en gevaarlijk hij is."

Dat de trainer zelf pas laat in de tweede helft wisselde - en bovendien slechts twee keer - had volgens hem niet veel te maken met zijn smalle bezetting op de bank. "Ik vond dat de jongens die in het veld stonden prima prestaties leverden. Een aantal jongens werden moe. Toornstra (vervangen door Geertruida, red.) had moeite om het vol te maken, dat gold in mindere mate ook voor Bryan (vervangen door Dessers, red.). Verder was er niet veel aanleiding om andere jongens eraf te halen. Wat dat betreft was het geen ramp dat we met een smalle selectie zijn afgereisd."

Lees meer over
Luis Sinisterra Arne Slot Conference League Maccabi Haifa
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties